Demirtaş: Yaralılar arasında direnişçi olsa bile infaz edemezsin

Demirtaş: Yaralılar arasında direnişçi olsa bile infaz edemezsin

Nuçe TV’ye konuşan Halkların Demokratik Partisi HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cizre’deki yaralılara ilişkin olarak, hükümete seslendi, “Aralarında direnişçi olsa bile infaz etme hukukuna sahip değilsin” dedi.

Nuçe TV’ye konuşan Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cizre’deki yaralılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

AKP’nin Cizre’deki yurttaşları rehine gibi kullandığını ifade eden Demirtaş, Avrupa’nın da mülteci pazarlığından dolayı bu duruma sessiz kaldığını savundu.

Demirtaş, Cizre’dekilerin yaşam hakkına dikkati çekerek de “Aralarında direnişçi olsa bile infaz etme hukukuna sahip değilsin,” dedi.

Davutoğlu’na ‘hendek’ yanıtı

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun HDP’li vekillere yönelik “Siz önce hendekleri kapatın” çıkışını da değerlendiren Demirtaş, “Bizim işimiz hendek kapatmak değil, nasıl kapatılacağını hükümete anlatmaktır,” dedi.

Cenevre görüşmeleri

Suriye’deki barışın konuşulacağı Cenevre görüşmeleri öncesinde Türkiye’nin boykot tehdidi ve PYD’nin çağrılmamasına da değinen Demirtaş, “Cenevre’de yumurtasız omlet yapmaya çalışıyorlar. Yapabiliyorlarsa buyursunlar, afiyet olsun” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.