Demirtaş: Hepimiz aynı savunmayı yapacağız

Demirtaş: Hepimiz aynı savunmayı yapacağız

Avrupa Parlamentosu'nda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, savcılıklara zorla götürülmeleri durumunda milletvekilleriyle birlikte ortak bir savunma metni hazırladıklarını ve tüm vekillerin aynı metni okuyacağını söyledi.

Brüksel'e giden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ilk ziyaretini Avrupa Parlamentosu'na yaptı. Burada milletvekilleriyle bir araya gelen Demirtaş, kısa bir konuşma yaptı. Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ve dosyaların savcılıklara gönderilmesine değinen Demirtaş, milletvekilleri ile ortak bir savunma metni üzerinde anlaştıklarını söyleyerek, tüm vekillerin aynı metni okuyacağını kaydetti. 

Demirtaş, "Savcılık ifade için davetiye gönderecek ama biz gitmeyeceğiz. Ondan sonra savcılık büyük bir ihtimale yakalama ve tutuklama kararı çıkaracak. Bu şekilde bizi zorla götürecekler. Arkadaşlarımızla ortak ve siyasi bir karar verdik. Ortak bir savunma metni üzerinde anlaştık. Tüm arkadaşlarımız bu metni okuyacak" dedi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy ve Şırnak Milletvekili Leyla Birlik ile birlikte ziyaretlerine başlayan Demirtaş, üç gün sürecek ziyarette, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, AB'nin Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Avrupa Sosyal Demokrat Parti (PES) Başkanlık Konseyi ve Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri de görüşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.