Demirtaş engellenirse Hamzaoğlu formülü

Demirtaş engellenirse Hamzaoğlu formülü

HDP'nin Demirtaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığının engellenmesi durumunda Prof. Hamzaoğlu'nu aday göstermeyi değerlendirdiği belirtiliyor.

HDP Parti Meclisi’nin (PM) dün yapılan toplantısında cumhurbaşkanlığına Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın aday gösterilmesi kararlaştırılıdı. Demirtaş’ın adaylığının engellenmesi durumunda ise Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’nun aday gösterilebileceği belirtiliyor.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre HDP, Demirtaş’ın resmen aday olarak açıklanmasını olası bir ceza ihtimaline karşı son ana kadar bekletilecek. Demirtaş’ın adaylığının resmi olarak açıklanması konusunda hem seçim takvimi hem de Demirtaş hakkında açılan davanın 30 Nisan tarihinde İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak duruşmanın beklenmesi görüşünün ön plana çıktığı belirtiliyor.

Demirtaş’ın adaylığının engellenmesi durumunda ise HDK Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu’nun aday olabileceği ifade ediliyor. HDP’de dün Parti Meclisi (PM) toplantısı yapıldı. Geç saatlere kadar süren HDP PM toplantısının ardından Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı da yapıldı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.