Demirtaş: En geniş muhalefet cephesini örmeliyiz

Demirtaş: En geniş muhalefet cephesini örmeliyiz

HDP'nin Adana'da yaptığı mitinge mesaj gönderen Demirtaş, "En geniş toplumsal muhalefet cephesinin örülmesine yardımcı olmalıyız. Toplumun gözü kulağı HDP’dedir" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, partisinin Adana’da düzenlenen Vicdan, Adalet ve Demokrasi Mitingi’ne mesaj gönderdi. Demirtaş’ın Edirne Cezaevi’nden gönderdiği mesajı, mitingde HDPAdana Milletvekili Meral Danış Beştaş okudu.

Demirtaş, “Hepinizi Edirne Cezaevi’nden sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün Adana’da barış ve demokrasi düşmanı olan faşizme dur demek, faşizmi durdurmak için bir araya geldiniz” diye başladığı mesajında, “Her yaşadığımız gün, her yaşadığımız an ülkemiz ve bölgemizdeki barış ve demokrasi mücadelesinin önemini biraz daha fazla gösteriyor” dedi. Demirtaş’ın mesajı şöyle:

YENİ BİR SAVAŞ TEZKERESİNİ ONAYLADILAR: Meclis’te savaş politikalarından yana olanlar, Ortadoğu’daki yanlış politika ve işbirlikleriyle ülkeye ve topluma 6 yıldır büyük zarar verenler yeni bir savaş tezkeresini onayladı. Barış, demokrasi, özgürlük, adalet ve eşitlikten yana olanlar, yani bizler ise bir kez daha savaş tezkeresine ‘hayır’ dedik. Hem farklı halkların ve inançların eşit, özgür ve birlikte yaşamına düşman olanlara; hem de Kürt halkının kendi geleceğini tayin etme hakkına gayri meşru diyenlere onurlu ve kararlı bir cevap verdik.”

FÜTURSUZCA BASKILARA HER GÜN YENİSİ EKLENİYOR: Türkiye’de faşizmin kurumsallaşması için her gün yeni bir adım atılıyor. Fütursuzca sürdürülen baskılara her gün bir yenisi ekleniyor. Siyasi ömrünü baskı, zulüm ve saldırı politikalarıyla uzatmaya çalışan AKP-MHP ittifakının önündeki en büyük engel faşizme karşı direnenlerdir.
Evet bu direniş faşizme ve savaş politikalarına karşıdır; bu direniş zulme ve haksızlıklara karşıdır; bu direniş demokrasi, eşitlik ve özgürlük, insan hakları içindir. Bu direniş tarihseldir, onurludur ve çok değerlidir.

TOPLUMUN GÖZÜ KULAĞI HDP’DE: Şimdi bizler başta olmak üzere tüm demokrasi güçleri rollerini çok iyi oynamalıdır. HDP başta olmak üzere bütün muhalif güçlerin bu mücadeleyi büyütmesi gerekir. Milyonlarca insanın kararlı ve umutlu duruşunu bilerek ve bunun hakkını vererek hareket etmeliyiz. En geniş toplumsal muhalefet cephesinin örülmesine yardımcı olmalıyız.
Emin olun toplumun gözü kulağı HDP’dedir. Asla taviz vermediğimiz barış ve demokrasi mücadelesini kazanabilmenin biricik yolu omuz omuza direnmektir. Her yerde mücadelemizi ve çabalarımızı büyütmeliyiz, örgütlü duruşumuzu güçlendirmeliyiz.

BİRLİKTE YAŞAMI SAVUNMAK: Bu tarihi dönemde HDP, Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun demokratik geleceğinin inşasında olmazsa olmaz bir demokrasi gücüdür. Birlikte yaşamı ve barışı savunarak; ülkemizdeki inanç, mezhep, etnik kimlik, yaşam tarzı farklılıklarını demokrasi çatısı altında eşit ve özgür yaşamın bir fırsatı ve yolu olarak görmekten vazgeçmeyecektir.
Demokrasi mücadelesini büyüttükçe barışı kazanmanın ve kurmanın yolunu da büyüteceğiz. Mutlaka kazanacağız.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.