Demirtaş: Biz hancı siz yolcusunuz

Demirtaş: Biz hancı siz yolcusunuz

Cizre Newroz’una katılmalarının engellenmesine tepki gösteren HDP Eş Başkanı Demirtaş, “Bizim Botan halkı ile buluşmamızı nereye kadar engelleyeceksiniz. Biz hancı siz yolcusunuz” dedi.

Şırnak Cizre’de bugün düzenlenmesi planlanan Newroz için Diyarbakır’dan yola çıkan heyet, Şırnak’ın İdil ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Basiprîn köyünde durduruldu.

Aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş sözcüleri Gülistan Koçyiğit ve Ertuğrul Kürkçü, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Kamuran Yüksek, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Kongra Jınên Azad-Özgür Kadın Kongresi (KJA) Koordinasyon üyeleri, HDP milletvekillerinin de bulunduğu heyet engellendi.

‘Nereye kadar engelleyecekler?’

Engellemeye tepki gösteren Demirtaş, hükümetin yaşamı cehenneme çevirdiğini belirterek şunları söyledi:

“Burada kardeşçe barış içinde yaşamak mümkünken faşizan bir anlayışla halkı korkutmaya çalışmak yaşamı cehenneme çevirdiler. Her birimiz bu toprakları bir birimize cennet yapmaya çalışırken bunun gibi yöneticiler terör estiriyorlar.

“Biz Cizre’de, Silopi’de, Hezex’te, Nusaybin’de dayanışma içindeyiz. Milletvekillerimiz günlerdir buradadır. Sağolsun DBP’li belediyeler büyük bir destek sunuyor. Buraları yeniden ayağa kaldırmak için hummalı bir çalışma yürütüyoruz. Halk büyük bir gayret ortaya koyuyorlar.

“Bugün ziyaretimizi engellemiş olabilirler, ama merak ediyorum ne kadar bizim Botan halkı ile buluşmamızı engelleyecekler, nereye kadar engelleyecekler? Biz hancı onlar yolcudur. Çok yönetimler bakanlar geldiler. JİTEM ağababalarınız buradan çok gelip geçti ama halk hala buradadır ve dimdik ayaktadır. Bunun mücadelesini halkımızla sürdüreceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.