Demirtaş ankesörlü telefonla programa katılabilecek mi?

Demirtaş ankesörlü telefonla programa katılabilecek mi?

HDP'nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş'ın televizyon programına ankesörlü telefondan katılması için başvuruda bulunuldu.

HDP, Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın Fox TV’de yayınlanan “Liderler Fox’ta” programına cezaevindeki ankesörlü telefondan katılabilmesinin sağlanmasını talep etti.

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’ın propaganda hakkını cezaevi koşullarında kullanabilmesi için Adalet Bakanlığına başvuruda bulundu.

Başvuruda Demirtaş ile televizyon programı yapmak isteyen, görüşmek isteyen basın mensuplarına da izin verilmesi talep edildi. Ayrıca Demirtaş’ın Fox TV’de yayınlanan “Liderler Fox’ta” programına cezaevindeki ankesörlü telefondan katılabilmesinin sağlanması da talepler arasında yer aldı.

HDP YSK Temsilcisi Mehmet Tiryaki de Demirtaş’ın 30 Mayıs Çarşamba günü Fox TV’de yayınlanacak Liderler Fox’ta programına cezaevindeki ankesörlü telefondan katılması ve haftalık 10 dakika olan telefon görüşmesi hakkını burada kullanabilmesi için girişimde bulunulmasını istedi.

‘SANDIKLAR AK PARTİ’NİN YÜKSEK ALDIĞI YERLERE TAŞINIYOR’

Yüksek Seçim Kurulu’nun 19 ilde sandık taşıma kararına da  değinen Bilgen “Sandıklar HDP’nin yüksek oy aldığı yerlerden AKP’nin yüksel oy aldığı yerlere taşınıyor. HDP’nin yüzde 70-80 oy aldığı köylerle ilgili taşıma kararı alındı, sandıkların taşındığı köylerde de AKP’nin yüzde 70-80 oy aldığı görülüyor” yorumunda bulundu.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen’in konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle;

ÇAKTIRMADAN FAİZ ARTIYOR: Bu durum ekonomiyi de tehdit ediyor. Faizle ilgili Merkez Bankası’nın aldığı son karar ekonomi alanında, vesayet anlayışının Türkiye’yi getirdiği noktayı gözler önüne seriyor. Çaktırmadan faiz artıran bir üke haline geldik. Dövizi indirme konusunda tribünlere söylenen sözlerin de gerçek hayatta hiçbir karşılığı olmadığını ortaya koyuyor.

144 BİN SEÇMENİN TAŞINMASI HAK GASIBIDIR: Adaylarımızla ilgili engelleme girişimlerinde karşılaştığımız somut barajlardan bir başkası da sandık taşımadır. HDP sadece yüzde 10’la değil her türlü barajla uğraşmaktadır. YSK’nın 144 bin seçmeni etkileyen sandık taşıma kararı, seçimin sonucunu belirleyecek ciddi bir sayısal niteliği etkiliyor. Birkaç bin seçmenle hangi milletvekilinin seçileceğinin belli olduğu bölgelerde, 144 bin seçmenin hak gaspına maruz kalacağı çok açıktır. Bu seçmen iradesinin tanınmamasıdır.  Taşınacak yerlerdeki yaşlılar ve engelliler bu taşımadan doğrudan doğruya etkilenecektir. Bir düzenlemeyle yaşlılara ve engellilere jest yapıyor gibi davranmak, bir taraftan da ulaşım zorluğu olan seçmenlerin oy kullanmasının zorlaştırılması, ayrımcılıktır.  Geçmişten gelen sorunlar da sandığa gitmeyi zorlaştıran bir tabloyu ortaya koyuyor. Van Yanıkçay ve Daldere arasındaki taşımada AKP ve HDP oyları karşılaştırıldığında tablo çok net görülüyor. Bir başka örnek; HDP’nin yüzde 94 oranında oy aldığı Muş Merkez Suluca köyünün seçmenleri AKP’nin yüzde 75 oranında oy aldığı Arpayazı köyüne taşınmıştır.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.