Demirtaş Almanya'ya gitti

Demirtaş Almanya'ya gitti

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bir dizi temaslarda bulunmak ve çeşitli muhalefet partilerinin liderleriyle bir araya gelmek için Almanya'nın başkenti Berlin'e gitti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki heyet bir dizi temaslarda bulunmak üzere Almanya'nın başkenti Berlin'e gitti. Demirtaş'la birlikte HDP Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve HDP'nin Avrupa Temsilcisi Eyyüp Doru'nun bulunduğu heyet, Almanya Federal Parlamentosu Başkanı Norbert Lammert, Başbakan Yardımcısı ve SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in dış işleri ve güvenlikten sorumlu başdanışmanı Christoph Heusgen ile çeşitli muhalefet partilerinin liderleriyle bir araya gelecek.

Berlin programının ardından Norveç'in başkenti Oslo'ya hareket edecek ve burada bir dizi etkinliğe katılarak çeşitli diplomatik temaslarda bulunacak olan heyet, 14 Nisan Perşembe günü Türkiye'ye dönecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.