Demirören SPK'ye başvurdu, Hürriyet Gazetecilik hisseleri yüzde 11 düştü

Demirören SPK'ye başvurdu, Hürriyet Gazetecilik hisseleri yüzde 11 düştü

Demirören Medya'nın, zorunlu pay alımından muafiyet için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurması üzerine Hürriyet Gazetecilik hisseleri yüzde 11.5 düştü. Doğan Gazetecilik de yüzde 8 geriledi.

Demirören Medya’nın Doğan Medya’dan satın aldığı Hürriyet Gazetecilik’in yüzde 77,67’sini ve Doğan Gazetecilik’in yüzde 93’ünü temsil eden paylar nedeniyle zorunlu pay alım teklifi yükümlülüğü doğdu.

Demiören grubu ise, Hürriyet Gazetecilik’te zorunlu pay alım teklifi yükümlülüğü hakkında SPK’ye muafiyet talebi başvurusunda bulundu.

Doğan Gazetecilik için de pay alım fiyatı hesaplamasında 22 Mart tarihli TCMB döviz alış kurunun kullanılması talebiyle SPK’ye başvuruldu. 22 Mart’ta TCMB’nin dolar alış kuru 3,9087’ydi.

Businessht’de yer alan habere göre Bu başvuruların ardında Hürriyet Gazetecilik hisselerinin değeri yüzde 11.5, Doğan Gazetecilik’in hisseleri ise yüzde 8 düşüş gösterdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.