DEM Parti'nin Dersim adayları Birsen Orhan ve Cevdet Konak oldu

DEM Parti'nin Dersim adayları Birsen Orhan ve Cevdet Konak oldu

DEM Parti'nin Dersim Belediyesi Eşbaşkan adayları Birsen Orhan ve Cevdet Konak oldu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Dersim Belediyesi Eşbaşkan adaylarını belirlemek üzere dün ön seçim gerçekleştirmişti. Yapılan sayım sonucu erkek eşbaşkan aday adaylarının yüzde 50+1 oy oranı yakalayamaması nedeniyle seçim ikinci tura kalmıştı.

ADAYLAR BİRSEN ORHAN VE CEVDET KONAK

Dersim’de DEM Parti'nin ikinci tur ön seçim programı bugün saat 10.00'da Grand Şaroğlu Otel’de gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu ikinci günde eş başkan adaylığı için, aday adayları Cevdet Konak ve Uğur Beycan için oylama yapıldı. Çıkan sonuca göre Dersim Belediyesi Eşbaşkanı Cevdet Konak oldu.

KONAK: ‘KAYYUM SİYASETİNE KARŞI KAZANIMLARIMIZI ALACAĞIZ’

Adaylar Birsen Orhan ve Cevdet Konak delegelere ve komisyona teşekkür ederek açıklama yaptılar. Konak halkla birlikte çalışmaya vurgu yaparak şu açıklamada bulundu:

“Bize teslim eden bir emanette sözcülük yapmak için bugün görev almış bulunmaktayız. Bizim sözümüz Mazlum Doğanlara, Aysel Doğanlara, Sakine Cansızlaradır. Hep birlikte Dersim'de demokratik yerel yönetim mücadelesini güçlendirerek, hem kayyum siyasetinin gasp ettiği kazanımlarımızı geri alacağız hem bundan sonraki süreçte sorun olan yerel yönetimler konusunda sokak sokak, mahalle mahalle örgütlenerek siyasal, politik, kimliksel, inançsal bütün sorunlarımızla birlikte yan yana durarak mücadele edeceğiz.”

GÜRTAŞ: ‘KAZANAN ADAYLARIMIZ BELEDİYE BAŞKANLARIDIR’

İki günlük ön seçim sürecine dair görüşlerini aldığımız DEM Parti Dersim İl Eşbaşkanı Özcan Gürtaş ise şu değerlendirmede bulundu:

“Biz mayıs seçimlerinden sonra yapmış olduğumuz toplantılarda kendi eksiklerimize dair öz eleştiri yaparak yeni süreci daha farklı bir şekilde örgütledik. Yeni dönemin ruhuna denk olarak da Kürdistan'ın bütün il ve ilçelerinde ön seçim yapılmıştır. Dersim de en son ön seçim yapılan yerlerden biridir. Iki günlük süreç içerisinde gerek aday adaylarımız, gerek delegelerimiz, gerekse parti yöneticilerimizin yürütmüş olduğu çok olgun ve DEM’e yakışır bir şekilde yürütülen bir ön seçim süreci yaşandı. Katılan adaylarımız hepsine teşekkür ediyoruz. Kazanan adaylarımız Dersim'in belediye başkanları olacaktır.“

Birsen Orhan kimdir?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim Pertek İlçe Eski Eşbaşkanı Birsen Orhan, 14 Mayıs’ta yapılan genel seçimlerde Dersim'de Yeşil Sol Parti Milletvekili aday adayı olmuştu. Eğitim emekçisi olan Orhan’ın kadın ve eğitim çalışmaları bulunuyor.

Cevdet Konak kimdir?

Dersimli olan Cevdet Konak 2004-2009 ve 2009-2014 Hozat Belediye Başkanı görevini yaptı. 2018 genel seçimlerinden HDP (Halkların Demokratik Partisi) Elazığ Milletvekili Aday Adayı olan Cevdet Konak 2007-2022 yılları arasında ise HDP önceli partilerde PM üyesi olarak görev aldı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.