DEM Partili Bartın: Doğanlı Köyü’nde ilkel yöntemlerle temiz suya erişiliyor

DEM Partili Bartın: Doğanlı Köyü’nde ilkel yöntemlerle temiz suya erişiliyor

Halkların Demokrasi ve Eşitlik Partisi (DEM) Hakkari Milletvekili Öznur Bartın Yüksekova’nın Doğanlı köyünde yaşanan su sorununu Meclise taşıdı.

Dem Partili Öznur Bartın, Doğanlı Köyü’nde yaşanan su sorununu Meclis gündemine taşıdı. Bartın, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından cevaplanması istemiyle TBMM’de soru önergesi verdi.

“Temiz su ihtiyacı sondaj ve 10 km uzaklıktaki su kaynağından karşılanıyor”

Önergede, köyde ilkel yöntemlerle temiz suya erişilebildiğini belirten Bartın, “2 bini aşkın nüfusa sahip ve ilçe merkezine 23 kilometre uzaklıkta olan Doğanlı köyünde sağlıklı bir şebeke suyu olmadığı için yurttaşlar, temiz su ihtiyacını bahçelerine kurdukları sondaj ve köye 10 kilometre uzaklıktaki su kaynağından taşıma yöntemiyle karşılayabilmektedir” diye kaydetti.

“Şebeke suyu için defalarca talepte bulunuldu”

Bölgenin zorlu kış koşulları göz önüne alındığında bidon ve el arabalarıyla taşınan suyun çileye dönüştüğünü aktaran Bartın, “İçme ve hijyen amaçlı yeteri su ihtiyacını giderebilmek için haftada 3-4 sefer yapmak zorunda kalan yurttaşlar defalarca şebeke suyu için talepte bulunmuş ancak bu sorun hâlâ giderilmemiştir” dedi.

Doğanlı Köyü’nde yol sorunu da yaşanıyor

Dem Partili Öznur Bartın, Doğanlı Köyü’nde yaşanan yol sorununa da değindi. Bartın, “Köyün yolları stabilize olduğundan yaz aylarında toz, kış aylarında çamur oluşmakta, maddi manevi mağduriyetler yaşanmaktadır.” diye belirtti.

Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya şu soruları yöneltti:

1- Yüksekova Doğanlı köyünde yurttaşların ancak taşıma yöntemlerle içme suyuna erişebildiğine dair bilginiz var mıdır?

2- 21. Yüzyılda ve Cumhuriyettin ikinci yüzyılında Doğanlı köyünde yurttaşları, hâlâ ilkel yöntemlerle suya erişebilmeye maruz bırakılmanın gerekçesi nedir? Köy halkı için sağlıklı bir şebeke suyunun önündeki engeller nelerdir?

3- Doğanlı köyünün temiz suya erişimi için bir çalışmanız ne zaman olacaktır / bu sorun ne zaman çözüme kavuşturulacaktır?

4- Yüksekova ilçesine 23 kilometre uzaklıktaki Doğanlı köyünün yol sorununa dair bilginiz var mıdır?

5- 2 bin nüfusu aşkın Doğanlı köyünde yol sorunu nedeniyle oluşan zararların araştırılmasına dönük bir çalışmanız olacak mıdır?

6- Doğanlı köyünün yol sorunu ne zaman çözüme kavuşturulacaktır?

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum