DEM Parti Van adayı Abdullah Zeydan: CHP geçmiş seçimlerdeki samimiyetimizi suistimal etti

DEM Parti Van adayı Abdullah Zeydan: CHP geçmiş seçimlerdeki samimiyetimizi suistimal etti

DEM Parti’nin Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Zeydan, geçen seçimlerde partilerinin CHP’ye verdiği desteğin suistimal edildiğini belirterek yerel seçimlere kendi adayları ile gireceklerini söyledi.

Eski HDP Hakkari Milletvekili ve DEM Parti’nin Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Zeydan Rûdaw TV’nin Nuroj programına canlı bağlanarak 31 Mart yerel seçimlerinde partilerinin izleyeceği politikalar ve seçim çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Partilerinin seçim bürolarının açılışını yaptığı her yerde büyük coşkuyla karşılandıklarını söyleyen Zeydan, “Kayyımın yarattığı büyük tahribata, tüm baskılara ve sorunlara rağmen gittiğimiz her yerde halkımız bizi coşkuyla karşılıyor. Biz kendimize, halkımıza ve projelerimize güveniyoruz” dedi.

Zeydan, kayyımların elindeki belediyeleri bu seçimle geri alacaklarını ve yaratılan tahribatları giderecek güçte olduklarını belirterek, “Bizim şu anki önceliğimiz kayyımlar tarafından gasp edilen belediyelerimizi kurtarmak ve halkın belediyesi yapmaktır. Bu temelde seçim çalışmalarımızı hem Kürt illerinde hem de batı illerinde yürütüyoruz. Tüm illerde Ankara, İstanbul ve İzmir de dahil aday çıkardık. Üçüncü yol diyoruz. Yürüdüğümüz bu yol barışın, özgür ve eşit bir yaşamın yoludur” ifadelerini kullandı.

"Önümüzdeki seçimler sıradan bir seçim değil"

“Önümüzdeki seçimler sıradan bir seçim değildir” diyen DEM Parti’nin Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Zeydan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kürtler bu seçimde el ele verir, ittifakını güçlendirir ve bu seçimlerde başarıyla çıkarsa toplumsal barışın da önü açılacaktır.”

“Bazı ilçelerde istisnalar olabilir”

CHP ile DEM Parti arasında ittifak olup olmadığına ilişkin ise Abdullah Zeydan şu şekilde yanıt verdi:

“Parti olarak 81 ilde parti olarak seçimlere giriyoruz ve tüm illerde aday çıkardık.  Büyük şehirlerde özellikle batıdaki büyük şehirlerde CHP ile herhangi bir ittifaka gitmedik. Hiçbir adayını da desteklemeyeceğiz.  Ancak bazı küçük ilçe ve bölgelerde o yerin yerel dinamikleri bir aday üzerinde uzlaşılması halinde, bazı istisnalar olabilir.

“CHP bizim samimiyetimizi suistimal etti”

Geçtiğimiz cumhurbaşkanlığı ve genel seçimde verdiğimiz desteklerden ötürü halkımızın bize eleştirileri oldu.  Geçen seçimlerde demokrasinin, özgür ve eşit bir yaşamın önünün açılsın diye CHP adaylarını destekledik. Ancak CHP maalesef bizim bu samimi yaklaşımımızı suistimal etti. Türkiye’deki milliyetçi partiler ile gizli protokoller imzaladılar. Bu yaklaşımlar halkımızda büyük rahatsızlıklara neden oldu. Bütün bu nedenlerden ötürü biz de bu seçimlere parti olarak girme kararı aldık. Bu temelde üçüncü yol olarak tüm şehirlerde kendi adaylarımızı çıkaracağız.”

"Bu seçimlerde kendi gücümüzü görmek istiyoruz"

DEM Parti’nin İzmit’te CHP adayını desteklemek için adayını çektiğine ilişkin iddialara ise Zeydan şu şekilde değerlendirdi:

 “Daha önce de dediğim gibi 32’si büyükşehir olmak üzere 81 ilde seçimlere kendi adaylarımızla giriyoruz. Bu seçimlerde kendi gücümüzü görmek istiyoruz. Ne Cumhur ne de Millet ittifakı Kürtlerin varlığını tanımıyor, iradesini kabul etmiyor.  Biz de Kürtler olarak her iki ittifaka kendi gücümüzü göstermeyi hedefliyoruz. Biz diyoruz ki, biz Kürdüz, her zaman buradayız ve dimdik ayaktayız. Toplumsal barış talep ediyoruz. Eşit ve özgür bir yaşam istiyoruz. Sadece Kürtler değil Türk halkı ve diğer halklar, tüm barışsever çevreler de barışı destekliyor. Bu kesimlerin desteğini alacağımıza inanıyoruz.

"Türkiye’deki Kürtler el ele verir ve birlik olursa barış gelir"

Bugüne kadar bu kutsal ittifakta yer alamayan Kürtlerin de bu ittifaka dahil olacağını umuyoruz. Türkiye’deki Kürtler el ele verir ve birlik olursa barış gelir, bölgede istikrar ve güven ortamı oluşur.  Kürt sorunu eşit ve özgür vatandaşlık temelinde çözülürse Türkiye’nin diğer sorunları da çözülür. Türkiye , Güney Kürdistan hükümeti, Rojava’daki ve Rojhılat Kürtlerine de öncülük edecek düzeye gelir. Kürtler ve Türkler başta olmak üzere tüm halklar barış içerisinde onurlu bir yaşam sürer.”

Yerel seçimlerde DEM Parti’nin başarılı çıkması halinde barışın önünün açılacağını yineleyen Zeydan, “Demokrasinin gelişeceği ve Öcalan üzerindeki tecridin kırılacağını umuyoruz. Bizim bu seçimlerden beklentimiz budur” dedi.

Bazı belde ve ilçelere hükümetin asker götürerek oy kullandırdığını dile getiren Zeydan, “Şemdinli, Beytüşşebap, Uludere, Çukurca gibi küçük ilçelerde orada görevli olmayan dışarıdan getirilerek oy kullandırılıyor. Örneğin bazı ilçelerde 2 bin oyla öndeysek oralara asker getiriliyor ve AK Partiye oy vermeye zorlanıyor. Bizim Ak Parti'ye çağrımız seçimleri kendi güçleri ile almaları bu tür yöntemlere tenezzül etmemeleridir ” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.