Dede’den esnaf ve öğrencilere çağrı

Dede’den esnaf ve öğrencilere çağrı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 3 gündür kepenklerin kapalı olmasıyla ilgili açıklama yapan Gever Demokratik Toplum Meclisi Eş Başkanı Şerafettin Dede, bir an önce kepenklerin açılması gerektiğini ifade etti.

ÖMER OĞUZ /  YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA – Yüksekova’da son günlerde artan kepenk kapatmalar ve sokağa çıkma yasağının çıkacağı iddiası üzerine Gever Demokratik Toplum Bileşenleri açıklama yaptı.

Gever Demokratik Toplum Bileşenleri adına açıklama yapan Gever Demokratik Toplum Meclisi Eş Başkanı Şerafettin Dede, son zamanlarda birçok yalan haberin ve dedikodunun ön plana çıktığını söyledi.

haberingoruntuleri.gif

İlçede çıkan iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Dede, “Sokağa çıkma yasağı olacak, okullar boykot edilecek, kepenkler kapatılacak gibi iddialar var. Ben Gever Demokratik Toplum Bileşenleri’nin gündeminde böyle şeylerin olmadığını ifade ediyorum. Yüksekova’da yaklaşık 35 bin öğrenci var. Ben buradan tüm ailelere sesleniyorum. Herkes çocuğunu rahatlıkla okullara göndersin” dedi.

Eğitimcilerin çok değerli olduğunu ve ilçede eğitimin sağlanması için her türlü desteğe hazır olduğunu belirten Dede: “Okullar ve eğitimciler bizim için kutsaldır. Öğretmenlerimizi hakikaten kucaklıyoruz. Bize yönelik kimse böyle bir kirli politika yapmasın. Eğitimcilerimize elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Öğrencilere de yardımcı olacağız. Bir an önce herkesin çocuğunu okula göndermesini ve eğitimin başlanması gerektiğini söylüyoruz” sözlerini kullandı.

Dede, Gever Demokratik Toplum Bileşenleri’nin temel amacının hayatı normale döndürmek olduğunu söyleyerek, devletin buna karşı bir programı ya da amacı varsa bunu kendi ahlak ve politikalarıyla boşa çıkaracaklarını vurguladı.

Yüksekova’da insanların göç ettiği iddialarına da değinen Dede, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz diyoruz ki hiçbir Geverli, buradan başka bir yere evini taşımasın, göç etmesin. Bu Geverlilere yakışmıyor. Bu verilen bedellere hakarettir. Onun için özetle, kepenk kapatmanın programımızda olmadığı ve herkesin işinin başına dönmesi gerektiğini söylüyorum. Her gün dükkânlar açık olsun. Sadece şunu belirtiyorum; bir cenazemiz olduğunda cenazeyi defin edene kadar kepenkler kapalı olsun. Onun dışında çarşının 7/24 saat açık olmasını istiyoruz. Yüksekova’nın huzuru, refahı için üzerimize ne görev düşüyorsa onu yapacağız. Bu ülkede bölücülük yapan sadece AKP hükümetidir. Onların kirli politikasıdır.”

d11-004.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.