DEDAŞ, grevdeki işçilere zammın yapıldığını savundu

DEDAŞ, grevdeki işçilere zammın yapıldığını savundu

Urfa'da 900 işçinin, maaşlarını alamadıkları ve asgari ücrete uygulanan zammın maaşlarına yansımadığı için başlattığı grev 4'üncü günüde sürerken, greve ilişkin açıklama yapan DEDAŞ, çalışanların tümüne yasaların öngördüğü zammın yapıldığını savundu.

Urfa'da Eksim Holding'e bağlı çalışan 900 işçinin, maaşlarını alamadıkları ve asgari ücrete uygulanan zammın maaşlarına yansımadığı için başlattığı grev 4'üncü günüde devam ederken, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'den (Dicle EDAŞ) greve ilişkin açıklama geldi.

Yapılan açıklamada, çalışanların tümüne yasaların öngördüğü zammın yapıldığı savunarak, "Buna rağmen bir gurup çalışan tarafından haksız bir şekilde, Urfa halkını zor durumda bırakılıyor. Dicle EDAŞ yetkilileri, haksız bir talep üzerine başlatılan ve yaklaşık 2 milyon nüfusa sahip bir şehirde yaşayan halkı zor durumda bırakan eylemin, bir an önce sonlandırılmasını istiyoruz" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.