De Mistura: Suriye toplantısı uzun, acılı ve umut kırıcıydı

De Mistura: Suriye toplantısı uzun, acılı ve umut kırıcıydı

BM'nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, BM Genel Kurulu’nun yanı sıra düzenlenen ikinci Uluslararası Suriye Destek Grubu (ISSG) toplantısının ‘uzun, acılı ve umut kırıcı’ olduğunu söyledi.

Toplantının ardından yaptığı açıklamada, Suriye’de ateşkesin öldüğünü söylemenin yanlış olduğunu ifade eden De Mistura, Rusya ve ABD’nin anlaşmanın detaylarını hazırlamak konusunda ciddi olduklarına inanmak istediğini belirtti.

KERRY: ABD VE RUSYA ANLAŞMAZLIK YAŞIYOR

ABD ve Rusya’nın cuma günü Suriye konusunda görüşmek için yeniden bir araya geleceğini söyleyen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de, “Bu ayın başında Cenevre’de ortaya konan amaçların ve sürecin doğru olduklarına inanıyoruz” dedi.

Kerry, bu noktaları şöyle özetledi: “Ateşkesin uzatılması, yardımların ulaştırılması, El Nusra ve IŞİD’in izole edilmesi ve birleşik Suriye’nin yeniden kurulmasını mümkün kılacak müzakere yoluna girilmesi.” Rusya ve ABD’nin

Suriye’deki ateşkesin nasıl sağlanacağı konusunda anlaşmazlık yaşadığını ifade eden Kerry, “Eğer Ruslar bize yapıcı önerilerle gelirse dinleriz” diye konuştu. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.