DBP’li Yavuzel’in cenazesi de teşhis edildi

DBP’li Yavuzel’in cenazesi de teşhis edildi

Cizre’den çıkartılan 177 cenazeden DBP PM üyesi Mehmet Yavuzel’in cenazesi de teşhis edildi.

Yasağın 73 gündür sürdüğü Cizre’den çıkartılan ve Antep, Mardin, Urfa ve Şırnak’a götürülen cenazelerden, Demokratik Bölgeler Partisi  (DBP) PM üyesi Mehmet Yavuzel’in Mardin’deki cenazesi de teşhis edildi.

Yavuzel’in Mardin Devlet Hastanesi’ndeki cenazesi, aileden alınan kan örneklerinin uyuşması üzerine teşhis edilebildi.

Aile cenazeyi almak üzere Silopi’den yola çıktı.

Gazeteci Aktaş’ın da olduğu 8 cenaze teşhis edildi

Habur’da bulunan 65 cenazeden Azadiya Welat Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Rohat Aktaş, Tuğba Eminoğlu, Adil Küçük, Selim Turay, Mahmut Duymak, Umut Ürek, Metin Karane ve Mahsum Erdoğan’ın cesetleri teşhis edilmişti.

Yavuzel’in ses kaydı

DBP PM üyesi Yavuzel’in Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri ile yaptığı görüşmenin ses kayıtları, Meclis’te düzenlenen basın toplantısında dinletilmişti.

Yavuzel ile o dönem Cizre’de bodrumda mahsur kalanların tahliyesi için açlık grevinde olan vekillerden Meral Danış Beştaş arasında yapılan görüşmelere ait 4 ayrı ses kaydı ve daha ambulans hareket halindeyken gerçekleşen görüşmeye ilişkin ses kaydı yayınlanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.