DBP’li Armut:  Partimiz abluka altında

DBP’li Armut: Partimiz abluka altında

Yüksekova’daki sokağa çıkma yasağı nedeniyle Hakkari’de DBP ve HDP öncülüğünde yapılmak isten halk toplantısı yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle yapılamadı. DBP il başkanı Hüseyin Armut, uygulamaya tepki gösterdi.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 13 Mart Pazar akşamı saat 22.00’da hayata geçiren sokağa çıkma yasağı bir haftayı geride bıraktı. İlçede yaşanabilecek sivil ölümlerin önüne geçmek üzere bugün DBP ve HDP Hakkari İl Örgütleri öncülüğünde yapılmak istenen halk toplantısı polisin parti önünde aldığı yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle yapılamadı.

Konu ile ilgili parti binasında açıklama yapan DBP Hakkari İl Eş Başkanı Hüseyin Armut, bugün parti binasında Yüksekova gündemli bir halk toplantısı düzenlemeyi planladıklarını ancak parti binasının polisler tarafından abluka altına alınması nedeniyle bu toplantının yapılamadığını söyledi.

Armut,” Partimiz abluka altına alınmış. Bu uygulamayla halkın partiye gelmesi engelleniyor. Biz Yüksekova ilçemizde sivil ölümlerin yaşanmaması için demokratik haklarımızı düşünüyorduk. Bugün burada halkımızla bir tartışma yürütecektik. Ancak şuan bunu yapamıyoruz. Çünkü partimiz ve partimizin dışında bütün caddeler tutulmuş. Yani halkın gelip partisinde tartışmasına bile tahammül edilmiyor” şeklinde konuştu.

a2-054.jpg

a1-072.jpg

g-012.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.