DBP’den Sur, Cizre ve Silopi için çağrı

DBP’den Sur, Cizre ve Silopi için çağrı

DBP Hakkari İl Örgütü Diyarbakır’ın Sur ve Şırnak’ın Cizre ile Silopi ilçelerinde devam eden sokağa çıkma yasakları ve yaşanan ölümleri durdurmak için buralara yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Diyarbakır’ın Sur ilçesinde ilan edilen ve bugün 48; Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde 37. gününü geride bırakan sokağa çıkma yasakları ile ilgili basın açıklaması yapan DBP Hakkari İl Eşbaşkanı Hüseyin Armut, söz konusu ilçelerdeki abluka nedeniyle yaşanan sivil ölümlerin önüne geçmek için bu ilçelere yapılacak olan büyük yürüyüşe katılım çağrısı yaptı. 

Her üç ilçedeki ablukaya dikkat çeken Armut, Sur, Silopi ve Cizre’de devam eden sokağa çıkma yasakları boyunca aralarında, çocukların, kadınların ve yaşlıların da bulunduğu çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiğini belirterek, bu ölümleri durdurmak için ‘Büyük Botan yürüyüşüne’ katılım çağrısı yaptı.

DBP Genel Merkezinin aldığı karar doğrultusunda düzenlenecek olan yürüyüş için yarın saat 13.00’da DBP Hakkari il örgütü önünde hareket edileceğini kaydeden Armut, bu savaşı ve ölümleri durdurmak isteyen herkesi yürüyüşe destek vermeye davet ettiklerinin sözlerine ekledi.

DBP Hakkari il binasında yapılan basın açıklamasına HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, DBP İl Eş Başkanı Hüseyin Armut ve HDP İl Eş Başkanı Metin Besi katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.