DBP'den kongre günü

DBP'den kongre günü

DBP, tutuklanan Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek olmaksızın 4. Olağanüstü Kongresi'ni gerçekleştiriyor.

Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) 4. Olağanüstü Kongresi başladı. "İnadına Özgürlük, İnadına Direniş" sloganıyla gerçekleştirilen yeniden yapılan inşa kongresi, Ankara Büyükhanlı Park Otel'de toplandı. Kongrenin yapıldığı salonun çevresine çok sayıda çevik kuvvet polisi konuşlandırıldı.

Kongreye HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, DTK Eş Başkanları Leyla Güven ve Hatip Dicle, HDK Eş Sözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Ertuğrul Kürkçü'nün yanı sıra DBP'li belediye eş başkanları, HDP'li milletvekilleri de katıldı.

Kongre eş genel başkan olmadan gerçekleşiyor

Adana F Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan Eş Genel Başkan Kamuran Yüksek'in kongreye gönderdiği mektupta okunacak. 

Program akışı 

İlk olarak divan seçimi ardından da saygı duruşuyla başlayacak olan kongre, daha sonra Yüksek'in mesajının okunmasıyla devam edecek. DBP'nin faaliyetlerine ilişkin hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından HDP Eş Genel Başkanları ve değer aileleri katılacak. Ardından raporların okunmasının ardından da yeni eş başkanlarının ve parti organlarının belirlenmesi amacıyla tek listeyle seçime gidilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.