DBP: 22 Mart'ta Cizre'de olalım

DBP: 22 Mart'ta Cizre'de olalım

DBP, final Newroz'u olacak Cizre Newroz'una katılım çağrısı yaparak, aydın ve duyarlı tüm kesimleri davet etti.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Cizre Newroz'una ilişkin açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada daha önce planlandığı gibi Newroz finalinin 22 Mart'ta Cizre'de verileceğinin belirtilerek, "Cizre direnişinin ruhuna, usulüne ve özüne yakışan bir tarz ile Cizre Newroz programımızı daha önce belirttiğimiz tarih olan 22 Mart'ta yapacağız. Programımızda bir değişiklik söz konusu değildir" denildi.

Cizre halkının AKP rejiminin tüm kirli savaş araçlarına karşı büyük bir direniş gösterildiği ifade edilerek "Yapılan yıkıma rağmen, ablukayı kaldırıp, günlük özgür yaşama tutunma çabası içerisindedir" vurgusu yapıldı. 

'Tüm bileşenlerimizle Cizre de olacağız'

Açıklamada, Cizre'de yapılacak Newroz programına direnişin özü olan büyük bir yardımlaşma, dayanışma ve sahiplenme duygusuyla HDP, DBP, DTK, HDK ve KJA eşbaşkanları, MYK üyeleri, tüm belediye eşbaşkanları, il ve ilçe örgütlerinin katılacağı belirtildi. Cizre'de yapılacak Newroz programına Cizre halkıyla buluşmak isteyen başta Kürt halkının dostları, aydın ve duyarlı tüm kesimler davet edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.