Davutoğlu:Yurttaşların kimlik bilgilerini sızdıranlar CHP’li

Davutoğlu:Yurttaşların kimlik bilgilerini sızdıranlar CHP’li

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yaklaşık 50 milyon yurttaşın kimlik bilgilerinin sızdırılmasının sorumlusu olarak CHP’nin İzmir teşkilatını işaret etti.

Habertürk yayınında gazeteciler ve gençlerle bir araya gelen Davutoğlu, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) yasa gereği CHP’ye verdiği seçmen bilgilerinin yanlış bir şekilde kullanıldığını belirterek, “CHP İzmir teşkilatına gönderilmesi ve bunun üzerinden yayılması var” diye konuştu.

CHP’li parti temsilcilerinin bu bilgilere ulaştığını öne süren Davutoğlu, İzmirli bir milletvekilin hakkında da yasal sürecin başlatıldığını söyledi: “2011 yılında bir vilayetimizde bir partimizin ana muhalefet partisinin bu vilayetteki temsilcilerinin bu bilgilere ulaştığı ortaya çıkıyor. YSK’dan CHP’ye veriliyor. Onlar da teşkilata veriyor, yapmaları gerekmeyecek şekilde. Oradan da bir milletvekili hakkında hala bu partiden eski bir milletvekili ile ilgili yasal süreç devam ediyor.”

‘Devletin ihmal veya eksikliği yok’

Başbakan, YSK’nın seçmen bilgilerini partilere vermek zorunda olduğunu, sızmanın devlet kurumlarıyla ilgisi olmadığını da sözlerine ekledi: “Devletin ve devlet kurumlarının hiçbir ihmal veya eksikliği yok. Onlar bilgileri YSK’ya vermek zorunda. YSK da kendisinden talep eden partilere vermek zorunda. Bugün için de geçerli bu.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.