Davutoğlu’nun ’Paskalya Bayramı’ Mesajı

Davutoğlu’nun ’Paskalya Bayramı’ Mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Devletimiz, vatandaşları arasında hiçbir ayrım gözetmeksizin her birinin sahip olduğu hakları korumakta, huzur ve emniyetini temin etmektedir" dedi.

Başbakan Davutoğlu, ’Paskalya Bayramı’ dolayısıyla yayınladığı mesajda, Hristiyan vatandaşların Paskalya Bayramını tebrik ederek, bütün insanlığa huzur ve barış getirmesini, birlik ve beraberliği pekiştirmesi temennilerini iletti.

"Yaşadığımız coğrafya, Müslüman, Hristiyan ve Musevilerin yüzyıllar boyunca barış ve huzur içinde geçirdiği yüzyılların şahididir" diyen Davutoğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Bütün vatandaşlarımızın bu hoşgörü ikliminde refah, güven ve huzur içinde yaşamalarını muhafaza etmek bizim en asli vazifemizdir. Bugün, dünyanın bazı bölgelerinde ’İslamofobia’, ’antisemitizm’ ve ’Hristiyanlık karşıtlığı’ gibi bazı düşünceler yaygınlaştırılmak istenmektedir.

Ülkemizde ise yüzyıllardır aynı beldede yer alan camiler, kiliseler ve havralar farklılıklarımızı zenginlik olarak gören bir zihniyetin tezahürü olarak ayakta durmaktadır. Devletimiz, vatandaşları arasında hiçbir ayrım gözetmeksizin her birinin sahip olduğu hakları korumakta, huzur ve emniyetini temin etmektedir. Bu düşüncelerle Hristiyan vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm Hristiyan aleminin Paskalya Bayramını bir kez daha kutluyor, tüm vatandaşlarıma esenlikler diliyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.