Davutoğlu’ndan ‘kayyum’ açıklaması

Davutoğlu’ndan ‘kayyum’ açıklaması

Başbakan Davutoğlu, Zaman’a kayyum atanmasıyla ilgili olarak, “Bu sürece hiçbir müdahalemiz olmamıştır” diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Zaman gazetesine kayyum atanması ile ilgili olarak, “Bunlar hukuki süreçlerdir, siyasi süreçler değil. Bu sürece hiçbir müdahalemiz olmamıştır” dedi.

İran’daki temaslarını sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu, basınla bir araya geldiği toplantıda görüşmelerine ilişkin ve Zaman gazetesine kayyum atanmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Ruhani ile hangi konularda ağırlık olarak görüştünüz, PYD’yi konuştunuz mu?” sorusuna cevap veren Davutoğlu, “Bölgenin daha çok entegre olması için çaba zarf ettik. Suriye konusunda Türkiye ve İran’ın bu döneme kadar yakın işbirliği vardı. Fakat Suriye’de Esad’ın yaptığı baskılar ve DAEŞ terörü Türkiye ve İran’ın farklılaştığı bir konjuktüre yol açtı. Olanların muhasebesinin ötesinde, bundan sonra neler yapılması gerektiğini görüştük” dedi.

“Bunlar hukuki süreçlerdir, siyasi süreçler değil”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Zaman gazetesine kayyum atanmasına dair bir soruya ise, “Dışarda bazı yabancı basın organlarında hükümet el koydu gibi ifadeler var, bunlar hukuki süreçlerdir, siyasi süreçler değil. Bu sürece hiçbir müdahalemiz olmamıştır” şeklinde yanıt verdi.

Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye, geldiği basın özgürlüğü noktasından geriye doğru hiç gitmeyecektir. Kimsenin basılı veya başka araçları kullanarak paralel yapılanma aracı olarak oluşturulmasına göz yummamamız lazım. Bu hukuki bir süreçtir, itiraz yapılır, siyasi boyutu yoktur. Varsa eğer bu el konan, kayyum atanan kurumların, onların yaptıkları illegal faaliyetler sebebiyle siyasal bir yanı vardır. Brüksel’e gideceğiz, Türkiye’nin pozitif gündemini bununla işgal etmeye çalışacaklar. Türkiye’nin gündemini olumlu sürdürmeye çalışıyoruz, bu hukuki süreçleri başka yerlere çekerek lekelemeye kimsenin çaba sarfetmemesi lazım. Türkiye demokratik hukuk kurallarını işletir. Özgürce herkes fikrini ifade ediyor, kimse gizli gündemler içine girmemiş olsun.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.