Davutoğlu'ndan Cizre açıklaması

Davutoğlu'ndan Cizre açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cizre'de bir boldrumda mahsur kalan 60 kişinin öldürülmesi iddiaları hakkında konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün TRT Haber'in "son dakika" olarak duyurduğu "Cizre'deki bodrum kata düzenlendiği ve 60 kişinin öldürüldüğü" yolundaki haberi yalanladı.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile ortak basın açıklaması yapan Davutoğlu şunları dedi: 

"Geçtiğimiz Cuma Mardin’deydim. Maalesef Türkiye’de son dönemde terörün yöntemleri geliştirdikleri ve ciddi bir şehirlerin destabilize etmek için harekete geçtikleri aşikar. Cizre’de kamu düzenini tesis etmek, bütün silahların susturulması sürdürülen bir operasyonumuz var. Sivil zaiyat verilmemesi çok önemli. Dünkü haberlerle ilgili olarak, resmi olarak bizim kanalımızdan yapılan hiçbir açıklamaya güvenmeyin. Şırnak Valiliği’nin açıklamasına bakın. Bu şekilde yaralıların varlığıyla ilgili bir teyit olmadı. Bu yaralıların çoğu terörist unsurları olmasına rağmen defalarca ambulans gitti. Algı operasyonlarına karşı dikkat edilmesi gerekir. Valiliğimizin açıklaması temel referans."

Öte yandan Davutoğlu, Diewelt'ın Berlin muhabiri Deniz Yücel'in sorusu karşısında sinirlendi. Davutoğlu, "Erdem Gül ve Can Dündar'la birlikte bazı gazeteciler hapishanede. Silopi’de, Cizre’de insan hakları ihlalleri var" eleştirisi yönelten gazeteciye, şu cevabı verdi:

"Basın toplantısı iki başbakan arasında ama, üçüncü bir basın açıklaması oldu. Esas itibariyle siyasi bir statement yapıldı. Sorunun kendisinde birçok eleştiriyi aşan suçlamalar var. Türkiye’nin cezaevlerinde hiçbir gazeteci gazetecilik faaliyetinden dolayı hapiste değildir. Elinde sarı basın kartı olması suçtan muaf kılmaz. Almanya’nın bir tarafında Suriye ya da Irak gibi bir çökmüş bir devlet olsaydı ve teröristler oradan silah taşıyor olsaydı ne olurdu?  Fransa teröristlere karşı nasıl güvenlik tedbiri alınmışsa bizde Cizre'de Sur'da vatandaşlarımız için güvenlik önlemi alırız. Ankara'da 100 vatandaşımız öldürüldü, ama tek bir asker görmediniz sokaklarda. Türkiye AB standartlarında bir demokrasidir"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.