Davutoğlu: Verilerin sızdırılması konusunu ciddiyetle ele alıyoruz

Davutoğlu: Verilerin sızdırılması konusunu ciddiyetle ele alıyoruz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 50 milyon Türkiye vatandaşının kimlik bilgilerinin sızdırılmasına ilişkin konuştu. Davutoğlu, konunun ciddiyetle ele alındığını söyledi, “Evimin adresi sızdırılmış, misafir olmak isteyen varsa gelsin” ifadesini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Finlandiya Başbakanı Juha Spila ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu.

Davutoğlu, 50 milyon Türkiye vatandaşının kimlik bilgilerinin çalınarak internette yayınlanmasıyla ilgili şunları söyledi:

“Evimin adresi sızdırılmış”

“Kişisel verilerin sızdırılması ve ele geçirilmesi konusunu ciddiyetle ele alıyoruz. Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım konuyla ilgili Bakanlar Kurulu’nu bilgilendirdi. Kendisinden bu konuyu incelemesi ve gerekli tedbirlerin alınmasını istedik.

“Konuyla ilgili çalışmalar yapılıyor. Milletimiz gerekli tedbirlerin alındığından endişe etmesin. Evimin adresi sızdırılmış, misafir olmak isteyen varsa gelsin.

“Tabii siber suçlar, bu tür aktiviteler bütün dünya için büyük tehdit oluşturuyor. Devletlere, kurumlara emanet edilmiş kişisel verilerin korunması önem taşıyor. Başbakan olarak benim kişisel verilerim ne kadar mahrem ve önemli ise herhangi bir vatandaşımızınki de o ölçüde önemlidir”

Dokunulmazlıklar

“Partilere gerekli çağrılarda bulunduk. CHP’nin nihayetinde, zannedersem yarın tekliflerini bana iletecekleri bildirilmişti. Bu teklif geldikten sonra ister olumlu, ister olumsuz cevap gelmiş olsun derhal harekete geçilecek.

“Olumlu cevap gelirse ortak bir inisiyatif olarak, değilse AK Parti kendi görüşünü ve teklifini Anayasa Komisyonu’na ve Meclis’e sunacak. Bu konudaki kararlılığımızdan hiç kimsenin tereddüdü olmasın.” (imc)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.