Davutoğlu Urfa'da konuştu

Davutoğlu Urfa'da konuştu

Urfa'nın "96'ıncı işgalden kurtuluş günü" etkinliğine katılarak istiklal madalyası veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Birileri haritalar çizdi. Urfa'yı da kardeşlerinden ayırmaya çalıştı. Sykes Picot'tan bahsettiler. Ama Urfa bu oyunlara gelmedi" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Urfa'ya 96 yıl sonra TBMM tarafından verilen "istiklal madalyasını" vermek üzere kente geldi. Madalya töreninde konuşan Davutoğlu, özetle şunları söyledi:

"Bu hediyeyi Şanlıufa’ya takdim edebilmek için gerekli talimatları verdik. Çok kısa sürede meclisimiz tam bir mutabakatla İstiklal Madalyası kararını verdi. Meclis Başkanımıza ve tüm milletvekillerine teşekkür ediyorum. Çok az karar bir haftadan kısa sürede geçmiştir meclisten. Şanlıurfa bunu hak etmiştir. Kararı onaylayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Sizlerle birlikte bizim de başımız dik olacak. Her zaman istiklalin bekçisi, sözcüsü emanetçisi olacağız."

 "3 ateşe karşı 3 aşk. Şanlıufa’yı Şanlıurfa yapan 3 aşk. Nemrudun ateşine karşı iman aşkı Şanlıurfa'da doğdu. Hz İbrahim tereddüt etmedi. Şanlıurfa'nın diyarında ateş suya döndü. Ateş iman aşkıyla yenildi. O zamandan beri, Şanlıufa peygamberler, iman, imanın getirdiği hikmetini okutulduğu, öğretildiği, büyütüldüğü şehirdir. Halil İbrahim’den bu yana, hatta ondan önce Hz. Adem'in ilk tarımı burada yaptığı rivayet edilir. Küfür ateşine karşı iman ateşini yaktı. İman ile yükselen tekbir sesleri arşa ulaştı"

"1921 sonrasında aziz vatan topraklarının dışında kalan Halep’te, Rakka’da, Deyrezor’da, Humus’ta bugün kan, bugün gözyaşı varsa, emin olun, onların yüz sene önce istiklal ateşini yaşayamamış olmamalarındandır. Şehirlerimiz bölündü. Telabyad Akçakale’den, Kobani Suruç’tan, Resulayn Ceylanpınar’dan ayrıldı. Bu istiklal şehri, her zaman, o aziz vatan toprakları ile bağını koparmadı. Bu gün 520 bin kardeşine ev sahipliği yaparken, Şanlıurfa’da doğan istiklal aşkının inşallah Halep şafağında da doğması için hepimiz dua ediyoruz. Bir gün Halep de, Rakka da, Humus da, Şam da özgür olacak. Birileri haritalar çizdiler. Bu haritalarla Şanlıurfalıları, kardeşlerinden ayırmaya çalıştılar. Yüz yıl sonra Şanlıuurfalılara sofralarını açtı. Siz Halilür-Rahman sofralarını kardeşlerinize açtınız ya, Allah sizi hiçbir zaman sahipsiz, rızıksız, bereketsiz bırakmaz. Hepinize teşekkür borçluyuz. İstiklal madalyasını hak etmiş bu şehre başımız dik alnımız açık giriyoruz. İlelebet kardeşliğimizin tadını huzurunu yaşıyoruz" 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.