Davutoğlu TRT'yi yalanladı, cenazeler Davutoğlu'nu

Davutoğlu TRT'yi yalanladı, cenazeler Davutoğlu'nu

TRT üzerinden servis edilen ‘Cizre’de 60 terörist öldürüldü’ haberini yalanlayan Başbakan Ahmert Davutoğlu’nu dün akşam saatlerinde hastaneye kaldırılan 27 cenaze yalanladı.

DİHA’da yer alan habere göre, bölgede yaşanan sokağa çıkma yasakları ve operasyonlarda yaşanan sivil kayıplara yönelik tepkileri minimize etmeye çalışan AKP iktidarı ve yandaş medyası katliamları gizlemek amacıyla yoğun bir dezenformasyona başladı.

Haberde operasyonlar nedeniyle çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği vurgulananak, Cizre’nin Cudi Mahallesi'nde iki binanın bodrum katında mahsur kalan yaralıların durumuna dikkat çekildi.

Haberde şu ifadelere yer verildi:  

TRT’nin 7 Şubat akşamı Narin Sokak'ta bulunan bodruma yönelik gerçekleştirilen operasyonu ‘Cizre’de 60 terörist öldürüldü’ şeklinde servis edildiğine ancak valiliğin konu ile ilgili yaptığı açıklamada "operasyonda 10 terörist etkisiz hale getirilmiştir" Başbakanı Ahmet Davutoğlu ise "Verilen rakamlar manipülatiftir. Gerçeği yansıtmamaktadır" diyerek valiliğin açıklamasını referans gösterdi.

Ancak Davutoğlu ve valiliğin açıklamalarının tepkileri minimize etmek, TRT'nin duyurduğu katliamı gizlemek amacıyla yapıldığı cenazelerin Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılmasıyla anlaşıldı.
Manipülasyon ve karatmanın sürdüğü ilçede 8 Şubat'ta, 7 cenazenin hastaneye kaldırıldığı belirtilirken, dün de Cizre Belediyesi'ne ait ambulanslarla 27 cenaze daha hastaneye kaldırıldı. Aynı mahallede başka cenazelerin olduğu da belirtildi.

Şırnak Valiliği, Başbakan Davutoğlu, AKP yetkilileri ve yandaş medyanın açıklama ve haberlerinin ise katliamı gizlemek amacıyla yalanı yalanla kapatma çabası olduğu tüm çıplaklığıyla ortaya çıktı.

Haberde, 23 Ocak tarihinden beri çoğunluğu yaralı 25 civarında yurttaşın kaldığı bir diğer bodruma yönelik operasyonların devam ettiği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.