Davutoğlu, Merkel Ve Rutte İle 6 Saat Görüştü

Davutoğlu, Merkel Ve Rutte İle 6 Saat Görüştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu AB-Türkiye Zirvesine katılmak için geldiği Brüksel’de Almanya Başbakanı Angela Merkel ve AB Dönem Başkanı Hollanda’nın Başbakanı Mark Rutte ile 6 saat süren üçlü görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye’nin AB Nezdindeki Daimi Temsilciliği’nde gerçekleşen görüşmede 3 lider önce başbaşa görüşürken daha sonra heyetler arası görüşmeye katıldılar. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmeler yaklaşık 6 saat sürdü.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre düzensiz mülteci göçü başta olmak üzere Suriye’deki gelişmeler, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyelik müzakere süreci ve bölgesel konular detaylı şekilde ele alındı. Öte yandan Davutoğlu’nun Merkel ve Rutte’ye 3. köprü hakkında bilgi verdiği öğrenildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu AB-Türkiye zirvesi öncesinde Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claud Juncker ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile dörtlü görüşme gerçekleştirecek. Sabah saatlerinde Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bir ikili görüşmede bulunacak olan Davutoğlu zirve sonrasında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya gelecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.