Davutoğlu: Hepsine meydan okuyoruz

Davutoğlu: Hepsine meydan okuyoruz

Bingöl’de konuşan Başbakan Davutoğlu, "Ellerini tetikten çekmeyenler iflah olmayacaklar. Şimdi tehdit ediyorlarmış. Terörü bahar gelince Bingöl’e, Van’a yayacaklarmış. Bizi kimse korkutamaz” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile birlikte geldiği Bingöl’de bazı açılışlar gerçekleştirdi.

Burada konuşmalarda bulunan Davutoğlu özetle şunları söyledi:

"Bizim meselemiz Türkiye’nin daha güçlü, milletin daha refah içinde olmasıdır. Sadece Bingöl’e değil, Güneydoğu ve Doğu Anadolu’ya kazandırdığımız eserlerle de gurur duyuyoruz. Bingöl parlayacak yükselen güç olacak. Şehirlerimiz bizim dönemimizde birbirine bağlandı. Bölgelerdeki gelişmişlik farkı en aza indi. Adalet her konuda her alanda o ulvi duyguyu kaybetmemektir. Biz kalkınma hamlesinde de adaletli olduk”

“Şu muhalefetin haline bir bakın. Dün mecliste gördünüz. Karşımızda ne hale düştüklerini gördünüz. Hepsine ülkenin her yerinden meydan okuyoruz. İşte biz bugün Bingöl’deyiz. Dün Ankara’daydık. Edirne’de Van’da, Şanlıurfa’da olacağız. Her yere gideceğiz. Ama diğer partiler Türkiye’nin bir bölgesinde varlar, diğerinde yoklar. Biz ise ülkemizin her yerinde varız. Çünkü biz her şeyden önce 78 milyonun kalbinde, yüreğinde varız. Onların fikirleri kısık. Herhangi bir soruna herhangi bir çözüm öneremiyorlar. Çekişmeden, nidadan, hakaretten başka bir şey yok. Bunların yüreğinde millet sevgisi, halk sevgisi yok. CHP’de, MHP’de, HDP’de böyle. Bakın dün hiç birbirlerine laf etmediler. MHP ülkenin doğusuna batısına gelip, selam veremeyen MHP diğerlerine laf edemedi. Terör örgütünün sözcüsü olan HDP diğerlerine laf edemedi. Hep beraber bize saldırdılar. Hodri meydan. Biz buradayız. Türkiye’deyiz, Doğuda, batıda, kuzeyde ve güneydeyiz. Her meydan okumaya karşı dimdik ayaktayız.”

“Yalanları bir bir döküldü. Sırtlarına Kandil'e sınır ötesindeki Türkiye düşmanlarına dayadılar. Türkiye’yi şikayet ettiler. Kirli ittifakın göbeğindeler. Onlar kimlerle ittifak yaparsa yapsın, biz birlik demeye devam ediyoruz. Ellerini tetikten çekmeyenler iflah olmayacaklar. Şimdi tehdit ediyorlarmış. Bahar gelince terörü Bingöl’e Van’a diğer illere yayacaklarmış. Baharında da yazında da ülkenin her yerinde varız, her yerinde olacağız. Bizi kimse korkutamaz. Her hafta buradayım, Nevruz’da da Ramazan’da buradayım. Değerli Zazalar, yiğit Türkler ve yiğit Kürtler, bunlar baharı ateşle çağırıyorlar. Şiddetle, terörle çağırıyorlar. Biz ise kardeşlik türküleri ile çağırıyoruz. Biz baharı teröre değil, kayak tesislerine davet etmek için çağırıyoruz. Bingöl üniversitesine eğitime gelmeleri için çağırıyoruz. Biz baharın sözcüsüyüz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.