Davutoğlu: Cizre huzura kavuştu

Davutoğlu: Cizre huzura kavuştu

Başbakan Davutoğlu, “Silopi’den sonra Cizre’de de bir tek çukur kalmamıştır, bir tek barikat kalmamıştır, bir tek mayın kalmamıştır. Cizre sokakları da bugün vatanın diğer sokakları gibi emniyete, huzura kavuşmuştur” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erzincan AKP İl Danışma Meclisi toplantısında konuştu.

Davutoğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Operasyonlar

“Silopi’den sonra perşembe günü Cizre’de de beklenen sonuca ulaştık ve başarılı operasyonlar tamamlandı. Silopi’den sonra Cizre’de de bir tek çukur kalmamıştır, bir tek barikat kalmamıştır, bir tek mayın kalmamıştır. Cizre sokakları da bugün vatanın diğer sokakları gibi emniyete, huzura kavuşmuştur.

CHP

“Cumhuriyet Halk Partisi’ne samimiyetle oy vermiş vatandaşlarımıza da bir çağrıda bulunuyorum; kendi partinize, genel başkanınıza sorunuz, saflarını belirlesinler.

“Ya Türkiye Cumhuriyeti safında olacaklar ya da PKK ve PYD’nin safında, ikisi aynı anda olmaz. Sayın Kılıçdaroğlu’na bu anlamda açık ve net bir tutum alma çağrısında bulunuyorum.”

Suriye

“Türkiye Halep arasındaki insani lojistik koridoru da bu güçlerce kapatılmış durumda. Bunun adı barbarlıktır, zorbalıktır, orta çağ zihniyetiyle yapılan bir savaş stratejisidir.

“Bu lojistik koridoru açılmazsa Halep’in kalan kısmı ve Türkiye’ye gelme imkanı bulanmayan yüz binlerce Suriyeli açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

“Biz her türlü imkanlarımızla Halepli kardeşlerimize yardım edeceğiz, ihtiyacı olanları alacağız ama asla Halep’in etnik kıyım yoluyla boşaltılmasına izin vermeyeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.