Davutoğlu, Çipras ile görüştü

Davutoğlu, Çipras ile görüştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, temaslarda bulunmak üzere geldiği Brüksel'de Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras ile bir araya geldi.

Avusturya Şansölyesi Werner Faymann'ın ev sahipliğinde sekiz AB üyesi ülkenin katılımıyla düzenlenecek göç konulu fikirdaş ülkeler toplantısına katılmak üzere Brüksel’de bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ikili temaslarda da bulunuyor.

Başbakan Davutoğlu, temaslarda bulunmak üzere geldiği Brüksel'de Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras ile bir araya geldi. Davutoğlu’nun Brüksel temasları sırasında ikamet ettiği Steigenberger Oteli’nde gerçekleştirilen görüşme yaklaık 40 dakika sürdü.

Görüşme öncesinde acıkama yapan Çipras bugün önemli bir toplantı ardından da konseyde bir toplantı gerçekleştirileceğini bildirerek, birlikte olmanın büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Gelecek 3 ay içinde Yunan-Türk ilişkilerinde yoğun bir programın olduğunu sözlerine ekleyen Çipras, mülteci krizinin çözümlenmesi için işbirliğinin önemini dile getirerek, Ege’deki göçmen akınının Avrupa ve AB-Türkiye ilişkileri için kritik olduğunu ve uluslararası hukuk çerçevesinde fikir alışverişinin önemine değindi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Çipras ile bir kez daha bir araya gelmenin olumlu olduğunu söyleyerek, çok sayıda görüşme yapıldığını ancak en keyiflisinin İstanbul’da Türkiye -Yunanistan dostluk maçının izlenmesi olduğunu bildirdi. Yakın zamanda yüksek Düzeyli İşbirliği Toplantısını gerçekleştirmeyi öngördüklerini belirten Davutoğlu, toplantıda ortak projelerin, ortak çıkar ve söylemin ele alınacağını belirtti.

Karşılaşılan ortak sorunların olduğunu dile getiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, iki hafta önce Brüksel’de yapılan toplantıda Türk vatandaşlarına vize serbestisi ve geri kabul anlaşması, Türkiye-AB eylem planı için önemli kararlar alındığını hatırlattı. Bugün yapılacak zirvede Türkiye ve Yunanistan’ın birlikte çalışma konusuna başarı sağlayacağını bildiren Davutoğlu, Türkiye ve Yunanistan’ın dost olarak Avrupa’da beraber çalışacağını bunun da Avrupa’nın yararına olacağını vurguladı. Bu durumun Doğu Akdeniz’de istikrar için de önemli olduğu sözlerine ekleyen Davutoğlu, Ankara ve Atina’da pek çok toplantının yapılacağını ifade etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.