Davutoğlu: Bütün dokunulmazlıkları kaldıralım

Davutoğlu: Bütün dokunulmazlıkları kaldıralım

Ankara’da konuşan Başbakan Davutoğlu, “Anayasa’ya geçici bir madde ekleyerek şu an Meclis’e şu anda intikal eden bütün fezlekeleri bir madde ile kaldıralım” dedi.

HDP’li vekilllerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Gelin hep beraber bütün dokunulmazlıkları kaldıralım” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’da, bombalı saldırının meydana geldiği alana karanfil bıraktı. Ardından Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) merkezine gelen Davutoğlu burada bir konuşma yaptı.

Başbakan Davutoğlu dokunulmazlıklarla ilgili olarak şunları söyledi:

“Sanki AK Parti bazı şeylerden çekiniyormuş gibi dokunulmazlık kalksın dediler. CHP bunu söyledi, HDP bunu söyledi. Bu samimiyetsiz tavırları izledik.

“Hodri meydan, dokunulmazlıkları kaldıralım”

“Öyle bir hava estirmeye çalıştılar ki AK Parti dokunulmazlıkları kaldırmaktan çekiniyor. Özellikle Kılıçdaroğlu’na söylüyorum, evet gelin hep birlikte dokunulmazlıkları kaldıralım. Meclis’te bekleyen 506 dokunulmazlık fezlekesini Meclis’e getirmeye hazırız. Madem ki meydan okudunuz, ben de hodri meydan diyorum.

“Biz hesap vermeye hazırız”

“Arkadaşlarıma bu konuda gerekli adımların atılmasını istedim. Buradaki tek sorun 506 dokunulmazlık fezlekesini tek tek ele almamız halinde bu durum Meclis’i 4-5 ay kilitleyebilir. Anayasa’ya geçici bir madde ekleyerek şu an Meclis’e şu anda intikal eden bütün fezlekeleri bir madde ile kaldıralım. Biz hesap vermeye hazırız, hodri meydan, herkes hesabını versin.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.