Davutoğlu: Bölgedeki belediyelerin yöneticileri hesap verecek

Davutoğlu: Bölgedeki belediyelerin yöneticileri hesap verecek

Başbakan Davutoğlu, “Bazıları terör örgütünün lojistik merkezi gibi çalışan bu belediyelerin yöneticileri elbette ki bütün bu ihanetlerin, yanlış uygulamaların hesabını verecekler. Başka yere giden kaynağın hesabını sormak da hepimizin görevi” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Congresium’da, Ankara Büyükşehir Belediyesi 2016 ve sonrası projelerinin tanıtımı töreninde konuştu.

Davutoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

‘Rusya da bu zulümlerin ortağı oldu’

“Dün sahile 36 ceset vurdu. Biz 2.5 milyona yaklaşan kardeşimizi misafir ederken kim olduklarını düşünmedik. Hepsine bağrımızı açtık. Milletimizin yazdığı bu destek nesilden nesile aktarılacak. Onları zalime terk etmedik” diyen Davutoğlu şöyle devam etti:

“Ama dünya suskun. Dünya bu manzaraları sadece gazete manşetlerine yansıyan fotoğraflarla anıyor.Aylan bebeğin fotoğrafı gibi… Bütün dünyaya, vicdan sahibi her insana hitap ederek söylüyorum; Suriye’de masum sivillerin üzerine insafsızca, barbarca bomba yağdıran Suriye rejimi ve yandaşları, evet, Rusya da bu zulümlerin artık bir ortağı olmuştur.

“Azzaz’da, Türkmen Dağı’nda, Bayırbucak’ta, bütün bu bölgelerde Suriye rejimi ve yandaşlarının bombalarından kaçan kardeşlerimizin ızdırabına artık sessiz kalınmamalıdır. DEAŞ teröründen kaçan kardeşlerimizin ızdırabına artık sessiz kalınmamalıdır.

“Türkiye, Suriye krizini tek başına göğüsleyecek sorumluluk altında değildir. Tek başına her türlü fedakarlığı yapmıştır, yapmaya da devam edecektir. Ama dün sahillerimize vuran 36 cesedin vebali, bu trajedi karşısında sessiz kalan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta olmak üzere uluslararası toplumdur.

“Bunun vebali başta Rusya olmak üzere Suriye konusundaki her kararı veto eden anlayıştır, zihniyettir. Nereye gidersek gidelim her yerde kardeşlerimizin hakkını hukukunu savunmaya devam edeceğiz.”

‘Hesaplarını soracağız’

“Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin toplam giderinin yüzde 62,6’sı personele harcanıyor. Oysa Türkiye ortalamasında bu, yüzde 11,7. Bu personel ne yapıyor, hangi hizmeti yerine getiriyor ki personel giderleri yüzde 60’ın üzerinde  Bu personel giderlerinin nereye gittiğini tek tek araştıracak ve hesaplarını soracağız.

“Mardin Belediyesi’nde bütçeden gönderilen kaynaklar nereye harcanıyor? Beldiyenin yatırım oranı sadece yüzde 7. Mardin’i örnek olarak veriyorum. Kaynaklar kullanılmadığı gibi başka yerlere aktarılıyor. Sonra çıkmışlar ‘özerklik, öz yönetim’ gibi son derece illegal birtakım yapılardan bahsediyorlar.

“Soruyoruz şimdi, ‘özerklik’ diyorsun, bunun bölgeyi geliştireceğini iddia ediyorsun ama sana ‘vatandaşa harca’ diye emanet edilen paraları yatırımdan başka her şeye harcıyorsun. Vatandaş hizmet bekliyor, bu beyefendiler ise çukurlar kazıyorlar, barikatlar kuruyorlar, birtakım imkanları sadece bunlara harcıyorlar.

“Sonra da yerel yönetimlere daha fazla imkan tanınsa daha fazla hizmet edeceklermiş gibi açıklama yapıyor. Hakkari, Şırnak’ta da aynı durum var. Hizmet yok, çukur ve barikat var.

“Bunların derdi imar etmek, şehirlerimizi mamur etmek değil. Bunların derdi bölge insanımızı mutlu, huzurlu, müreffeh yaşatmak da değil. Bunların derdi bir çivi çakmak, yeni bir eser ortaya koymak da değil. Varsa yoksa ideoloji, polemik, yalan, kara propaganda ve terör.

“Milletin emaneti mali kaynakları yine millet için kullanmak yerine, izini sürmekte zorlanılan karanlık mecralara harcıyorlar. Teröristin kazması, greyderi, kamyonu, iş makinesi bunlardan. Bazıları terör örgütünün lojistik merkezi gibi çalışan bu belediyelerin yöneticileri elbette ki bütün bu ihanetlerin, yanlış uygulamaların hesabını verecekler. Başka yere giden kaynağın hesabını sormak da hepimizin görevi.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.