Davutoğlu-Bahçeli görüşmesi sona erdi, ilk açıklama MHP'den

Davutoğlu-Bahçeli görüşmesi sona erdi, ilk açıklama MHP'den

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki yeni anayasa zirvesi sona erdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni anayasa, TBMM İç Tüzüğü ve reformları görüşmek üzere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. 

Görüşme sonrası MHP'den Oktay Öztürk görüşmenin ardından açıklama yaptı. Öztürk, şunları ifade etti:

Başkanlık sistemi

“Parlamenter sistemin aksayan yanları varsa bunlar mutlaka gözden geçirilmeli. Parlamenter sistem güçlendirilmelidir. Başkanlık sisteminin de tartışılması gerektiğini parlamenter sistemin artık ihtiyaca cevap vermediğini bunun yerine başkanlık sisteminin tartışılması gerektiğini ifade etti. Biz her konuyu tartışmaya hazır olduğumuzu ifade ettik. Başkanlık sistemini zinhar kabul etmeyeceğimizi de ifade ettik.”

Yeni anayasa

“Komisyonun çalışma usüllerini başladığı zaman göreceğiz. Görüşmede iç tüzük ile ilgili görüşmelerin de gündeme geldiğini söyleyen Öztürk, Onun da kaldığı yerden fevam etmesi yönünde konuşuldu. Parlamenter sistemin aksayan tarafları varsa bunlar tekrar gözden geçirilmeli dedik. Sayın Başbakan bu görüşümüze karşı çıkmadı ama başkanlık sistemini de tartışmamız gerektiğini söyledi. Ama biz “Tartışırız, fakat başkanlığı asla kabul etmeyiz” cevabını verdik.

Asıl konu anayasa değişikliğiydi. Anayasa konusunda biz kendilerine 2011 yılında kurulan komisyonu hatırlattık. Bu komisyon üzerinde 6 madde üzerinde anlaşılmıştı. Sanki anayasa devam ediyormuş gibi bu komisyon 61. madde üzerinden devam etsin teklifinde bulunduk ve Başbakan da bunu kabul etti.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.