Davutoğlu: Ateşkes Suriye’de geçerli, Türkiye için değil

Davutoğlu: Ateşkes Suriye’de geçerli, Türkiye için değil

Başbakan Davutoğlu Suriye’deki ateşkese ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin güvenliği söz konusu olduğunda bu ateşkes bizim için bağlayıcı değildir” dedi.

Konya’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD ve Rusya öncülüğünde ilan edilen Suriye’deki ateşkesin Türkiye’nin güvenliği söz konusu olduğunda bağlayıcı olmadığını söyledi.

Davutoğlu konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Rusya, DAEŞ, Nusra bahane, sivillere saldırıyor. Bizim için YPG, aynı DEAŞ ve El Nusra gibi bir terör örgütüdür. Ateşkeste YPG’ye böyle bir terör atfı yok. Bunun olması gerekirdi. Olmadı. Ama şu bilinsin ki; bu ateşkes Suriye için geçerli bir ateşkestir, Suriye içerisinde çatışan taraflar için. Türkiye’ye herhangi bir taraf tehdit teşkil ettiğinde, Türkiye’nin güvenliği söz konusu olduğunda bu ateşkes bizim için bağlayıcı değildir.

Türkiye’nin güvenliği söz konusu olduğunda hiç kimseden izin almaz, hiç kimseye sormaz, gereğini yaparız çünkü o andan itibaren mesele Suriye meselesi olmaktan çıkar, Türkiye meselesi haline gelir. Dolayısıyla YPG, PKK unsurları da, buradan açık bir şekilde ifade ediyorum, sakın ‘burada ateşkes oldu, nasılsa Türkiye bize bir şey yapmaz’ diyerek Türkiye’deki terörü destekleyen tutumlarına devam etmesinler. Ateşkes Suriye için geçerli bir ateşkestir. Türkiye’nin alacağı güvenlik tedbirleri konusunda ise karar verecek yer sadece Ankara’dır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.