Davutoğlu: '200'e yakın DEAŞ mensubu etkisiz hale getirildi'

Davutoğlu: '200'e yakın DEAŞ mensubu etkisiz hale getirildi'

Başbakan Davutoğlu, "200'e yakın DEAŞ mensubu, aralarında bazı sözde bölge yöneticilerinin de olduğu DEAŞ mensubu son 48 saat içinde etkisiz hale getirilmiştir" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, büyükelçilerle bir araya geldi. Davutoğlu burada, Sultanahmet saldırısı ve akademisyenlerin açıklamalarına değindi.

Davutoğlu’nun konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

“Bundan sonra da Türkiye’ye, Türiye’nin misafirlerine yönelecek her tehdit, misliyle mukabele ile cezalandırılacaktır. DEAŞ terör örgütü, Türkiye sınırlarından tümüyle ayrılıncaya kadar, kısa dönemde bölgemizde ve dünyada mübarek dinimiz İslam’ın adını lekeleyecek davranışları sürdürdükçe de bütün bu etkisini kaybedene kadar en kararlı mücadeleyi göstermeye devam edeceğiz.

Bu alçakça saldırının DEAŞ tarafından yapıldığının tespit edilmesini müteakip, silahlı kuvvetlerimize verdiğimiz talimatla o andan bugüne kadar yaklaşık 48 saat içinde DEAŞ mevzilerine Suriye’de ve Irak’ta 500’e yakın kara atışı vasıtasıyla top ve tank atışıyla taarruzda bulunulmuş ve DEAŞ mevzileri, sığınakları hem Başika’da, Irak’ta hem de Suriye’de sınır boyumuzda bütün imkanlarımızla vurulmuş, 200’e yakın DEAŞ mensubu, bunlar tek tek tespit edilen, aralarında bazı sözde bölge yöneticilerinin de olduğu DEAŞ mensubu son 48 saat içinde etkisiz hale getirilmiştir.”

‘Suriyeli mültecileri tehdit olarak görürsek tuzağa düşülür’

“Terörü yapan, Suriye menşeili bir DEAŞ’lı diye düşünüp, bütün Suriyeli mültecileri, mağdurları, mazlumları tehdit olarak görürsek, DEAŞ’ı yapan, yüce dinimizi istismar eden bir grup olması sebebiyle bütün Müslümanları yerkürede potansiyel tehdit gibi görüp, onları uçaklardan indirmeye kalkarsak, işte o zaman tam da terörün istediği tuzağa düşülmüş olur.”

‘Bu metni kabul etmediklerini deklare etmelerini bekliyorum’

“Bilmeden imza atmış olanlar varsa, hatta sonuçlarını görmeden imza atmış olanlar varsa onları bir kez daha muhasebeye davet ediyorum. Entellektüel bir iç eleştiriye davet ediyorum. Bu ülkenin vatandaşı olmak hasebiyle bir öz eleştiriye davet ediyorum. Bu öz eleştiri sonrasında eğer son derece açık, kendilerine dürüstlerse, yanlış da olduğunu düşünüyorlarsa, bu metni kabul etmediklerini deklare etmelerini bekliyorum.”

‘İnsanlıktan istifa etmeleri gerekir’

“Dün gece hayatını kaybeden 5 aylık bebek ve onun annesi, sanki bunlar gaiplerden gelen birileri tarafından öldürüldü, öyle mi? Eşini ve bebeğini kaybeden babanın gözünün içine bakarak, eğer içlerinden gelen sesle, ‘Bu ülkede PKK terörü yoktur, bu ülkede sadece devlet katliamı vardır’ diyebiliyorlarsa, sadece akademik dünyadan değil, insanlıktan da istifa etmeleri gerekir.”

‘Entelektüel tartışma ayrı, ülkenin bekası ayrı’

“Etrafımızda kimlik iradeleri üzerinden parçalanan Suriye ve Irak gibi örnekleri gördükten sonra, Türkiye’yi de aynı anafora sokmak isteyen kim olursa olsun, onlarla entellektüel tartışma yapmam. Onlarla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak sonuna kadar mücadele ederim. Gelecek nesillere parçalanmış bir ülke, değişik terör gruplarının parça parça kendi siyasi iradelerini empoze ettikleri bir ülke bırakmamak için son nefesime kadar mücadele ederim. Entellektüel tartışmanın olması gereken yer ayrıdır, bir ülkenin bekası söz konusu olduğunda verilmesi gereken mücadele ayrıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.