Darbeyi ihbar eden binbaşı da ihraç edildi

Darbeyi ihbar eden binbaşı da ihraç edildi

15 Temmuz darbe girişimini ihbar eden binbaşının TSK'den ihraç edildiği ileri sürüldü.

Darbe girişiminin yaşandığı gün saat 14.45’te MİT’in Yenimahalle’deki merkezine geldiği belirtilen Binbaşı H.A.'nın “Gece MİT basılacak. Bunun için 7 helikopter görevlendirildi. Bana MİT basıldıktan sonra Hakan Fidan’ı kaçırma görevi verildi” dediği iddia edildi.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, binbaşının darbeyi ihbar etmesine rağmen TSK'den ihraç edilmesine ilişkin olarak "Pilot Binbaşı’nın darbe süreci hakkında önceden bilgisi olduğu, darbe planlarını yapan FETÖ’cülerin hazırladığı isim listesinde yer aldığı ortaya çıktı" dedi.

Hürriyet'te bugün "Darbeyi MİT'e ihbar eden binbaşı ihraç edildi" başlıklı bir yazı kaleme alan Selvi, Kara Havacılık Komutanlığı’nda pilot binbaşı olarak görev yaptığı belirtilen H.A hakkında "Özel kuvvet operasyonları ve Suriye’deki gelişmeler nedeniyle zaman zaman MİT’le ilişki içinde olan isimlerden biri olduğu belirtiliyor" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.