Darbe sanığı general İlhan Talu: Partigöç'ü Hulisi Akar ve Yaşar Güler'e söyledim inanmadılar

Darbe sanığı general İlhan Talu: Partigöç'ü Hulisi Akar ve Yaşar Güler'e söyledim inanmadılar

15 Temmuz davasında yargılanan eski Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu, Mehmet Partigöç hakkında MİT'ten gelen "FETÖ ile iltisaklı" bilgisini Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar ve 2. Başkan Yaşar Güler'e ilettiğini söyledi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargahı’nda yaşanan eylemlere ilişkin, aralarında sözde Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de yer aldığı 221 kişinin yargılandığı davanın duruşması devam ediyor.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda görülen bugünkü duruşmada ifade veren eski Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu savunma yaptı. Talu, mahkemedeki ifadesinde, eski Genelkurmay Personel Daire Başkanı Mehmet Partigöç hakkında MİT ve Emniyet’ten “FETÖ ile iltisaklı” olduğu yönünde raporlar geldiğini söyledi. Talu, şöyle devam etti:

“Partigöç YAŞ’da değerlendirmeye gireceği için MİT ve Emniyetten hassas kaynak araştırması yaptık. Partigöç’ün FETÖ’cü olduğu yönünde gelen bilgileri Genelkurmay Başkanı’na (Orgeneral Hulisi Akar) arz ettim. Genelkurmay Başkanı kendisine gelen kayıtlara inanmadıklarını belirtmişlerdir. Partigöç, bütün komutanların çok başarılı olduğu, karalamaya maruz kaldığı yönünde görüş bildirmişlerdir. Dönemin ikinci başkanı Yaşar Güler’e durumu sordum. Bir şey yok biz ona güveniyoruz, cevabını aldım. Partigöç, Genelkurmay Başkanı ve ikinci başkanın takdirlerini almıştır.”

‘ANLATTIKLARI KAMERA KAYITLARIYLA ÇELİŞİYOR’

İlhan Talu, darbe girişimi sırasında, Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan bir grubun Karargah’a girdiğini gördükten sonra makamına geçtiğini belirtti. Burada Tuğgeneral Hayrettin Kaldırımcı, Askeri Savcı Kurtuluş Kaya, Hakim Albay Mehmet Oğuz Akkuş ile saat 01.00’e kadar ışıkları söndürüp, kapıyı içerden kilitleyerek beklediğini belirten Talu, misafirlerinin bu saatte çıkmasının ardından 16 Temmuz’da saat 10.00’a kadar odasında kaldığını söyledi.

Karargahın kamera görüntüleri ise eski Korgeneral Talu’nun ifadesindeki çelişkiyi ortaya koydu. İddianamede Talu’nun, darbe teşebbüsünün yaşandığı saatlerde Karargah koridorlarında elinde dosyalarla göründüğü kayıtlara yer verildi.

Talu, ifadesinde, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in odasından çıkıp kendi makamına giderken kontrol geçiş noktasında Özel Kuvvetler Komutanlığından bir grubu Güler’in makamına girerken gördüğünü anlatırken, görüntülerde ise ifadelerinin aksine Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı grubun Talu’nun peşinden geldiği ve teçhizatlı bu askerleri yönlendirdiği yer alıyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.