DAKA destekli ‘uygulamalı girişimcilik’ eğitimi

DAKA destekli ‘uygulamalı girişimcilik’ eğitimi

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Hakkari Yatırım Destek Ofisi tarafından verilen 2017 yılının son "Uygulamalı Girişimcilik" eğitimleri tamamlandı.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odasının (HATSO) toplantı salonunda yapılan ve 4 gün devam eden yılın son eğitimine kadınların da aralarında bulunduğu 30 kursiyer katıldı. DAKA Hakkari Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Hilal Turğay, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulabilmesi için DAKA olarak faaliyetlerine devam ettiklerini belirtti.

Turğay, "2017 yılı içerisinde Şemdinli ilçesi ve Derecik beldesinde 10, Yüksekova ilçesinde 20, Çukurca ilçesinde 5, Hakkari il merkezinde 17 ve Kırıkdağ ile Çanaklı köylerinde verilen eğitimler de dahil olmak üzere toplam 54 sınıf uygulamalı girişimcilik eğitimi verildi. Hakkari genelinde kadın, genç ve engelli girişimci adayı olmak üzere toplam bin 620 kişi, DAKA desteğiyle sağlanan eğitimlere katıldı" dedi.

Eğitmen Alper Gürbüz ise, bu eğitimler sayesinde işini kurmak, kendi işinin sahibi olmak isteyen girişimci adaylarının KOSGEB desteklerinden faydalanabileceklerini söyledi. Gürbüz, "Eğitime katılım yüksekti. Kursiyerler bu destekler kapsamındaki 50 bin TL geri ödemesiz destek ile 100 bin TL geri ödemeli sabit yatırım desteği olmak üzere toplam 150 bin TL destekten faydalanabilecekler" şeklinde konuştu.

KOSGEB Hakkari İl Müdürlüğü uzmanı Ziya Ökdemir de, tüm KOSGEB başvuruları ve hizmetlerinin ücretsiz olduğunu hatırlatarak, mesaj veya başka yollarla ulaşan kişilere, art niyetli dolandırıcılara karşı dikkatli olunması hususunda uyarıda bulundu. Ökdemir, KOSGEB destekleri hakkında herhangi bir bilgi ihtiyacı duyulduğunda girişimci adaylarının KOSGEB müdürlüklerine başvurmalarını istedi.

HATSO toplantı salonunda 4 gün boyunca devam eden ve büyük ilgi gören girişimcilik eğitimi, bugün verilen eğitimle tamamlandı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.