DAIŞ ile El-Nusra ve Ehrar El-Şam çeteleri arasındaki işbirliği

DAIŞ ile El-Nusra ve Ehrar El-Şam çeteleri arasındaki işbirliği

Dün gece QSD savaşçıları tarafından özgürleştirilen Til Rifet kasabasındaki DAIŞ ile El-Nusra ve Ehrar El-Şam çeteleri arasındaki işbirliğini belgeleyen kimlik belgeleri bulundu.

Ceyş El-Siwar savaşçıları, dün gece çetelere ağır darbeler vurarak Til Rifet kasabasını özgürleştirdi. Türkiye, QSD savaşçılarının ‘ılımlı muhalifler’olarak adlandırdığı çete gruplarına saldırdığı iddiasıyla QSD mevzilerine dönük top atışlarına başladı.

ANHA'nın haberine göre, QSD savaşçıların kasabada yürüttüğü arama tarama faaliyetleri sonrasında çetelere ait sürücü belgeleri ve kimlikler Türkiye’nin bu iddilarını boşa çıkardı. Ûsama Mehmûd El-Inad adlı çeteye ait sürücü belgesi Rakka’nın Tebka kasabasında DAIŞ’ın trafik şubesi mührünü taşıyor.

Ele geçirilen kimlik, 'ılımlı muhaliflerimiz’ olarak adlandırılan çete gruplarının DAIŞ çeteleri ile bağlantılı olarak hali hazırda Halep’in kuzeyinde sivillere karşı savaştığını belgeliyor. DAIŞ çeteleri ve El-Nusra, Ehrar El-Şam çetelerinin birlikte hareket ettiğini ve iddia edildiği gibi Arteşa Azad ile bir bağlantılarının olmadığını gösteriyor.

ANHA, 9 Şubat’ta Ceyş El –Siwar savaşçılarına karşı birlik olmak için DAIŞ, El-Nusra ve diğer çete grupları arasındaki gizli anlaşmaları gösteren belgeleri yayınlamıştı.

kml3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.