Cumhuriyet’ten Can Dündar ve istifalarla ilgili açıklama

Cumhuriyet’ten Can Dündar ve istifalarla ilgili açıklama

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay gazetedeki istifalarla ilgili açıklama yaptı. Atalay, “Can Dündar Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmenliği görevine devam etmektedir” dedi.

MİT TIR’ları haberi nedeniyle yaklaşık 3 ay cezaevinde kalan gazeteci Can Dündar, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği’ne geçici olarak ara verdiğini duyurdu. Can Dündar’ın bu kararının ardından yaşanan tartışmalar üzerine ise Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay’dan açıklama geldi.

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay gelişmelerle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Dündar görevine devam ediyor”

“Genel Yayın Yönetmenimiz Can Dündar, kendisine yönelik silahlı saldırı girişiminin hemen ardından son bir yıldır yaşadığı cezaevi, mahkumiyet, vb kaynaklı aşırı yorgunluğu da dikkate alarak yaz dönemi için 1,5-2 aylık bir izin ve tatil programını o dönemde yapmış ve yönetim kuruluyla bu durumu paylaşmıştı.

Dolayısıyla, Can Dündar’ın izin ve tatil programında, başkaca anlamlar arayanlar, bu tatil ve izin kullanımı olayını “geçici olarak görevi bıraktı” gibi kuşku yaratan başlıklarla duyurmaktadır. Can Dündar Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmenliği görevine devam etmektedir. Kendisi de gördüğü lüzum üzerine bu durumu gazetedeki çalışma arkadaşlarına duyurmuştur.

Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Tahir Özyurtseven ve onun gazetemize kazandırdığı birkaç gazeteci bugün istifa ettiklerini bildirmişlerdir. İstifa nedenlerini bizzat kendilerinin söylemesi daha uygun olacağından, bu konuda şimdilik bir beyanda bulunmamız uygun olmayacaktır. İstifa eden gazeteci arkadaşlarımıza, gazetemize yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ederiz.

“Herkes geçici, kurum ve yayıncılık kalıcıdır”

Cumhuriyet gazetesi, 92 yılı geride bırakmış ve sadece basın sektöründe değil, tüm sektörler bazında Türkiye’deki en köklü kurumlardan biridir. Bağımsızlığından, özgünlüğünden, eşsizliğinden,haberciliğinden ve ilkeli duruşundan dolayı sürekli hedefte olan ve başta siyasi iktidar olmak üzere birçok çevrenin rahatsız olduğu Cumhuriyet gazetesi, aynı çevreleri rahatsız etmeye devam edecektir.

Cumhuriyet gazetesi, tek tek bireylerin çok üstünde bir kurumsal varlığa, geleneğe ve geleceğe sahiptir. Cumhuriyet’te herkes geçici, kurum ve yayıncılık kalıcıdır. Bu bilince sahip emekçileriyle beraber ilkeli, tutarlı, dürüst, nesnel ve gerçeğe uygun haberciliğine devam edecektir.

Cumhuriyet ailesine son bir yıl içerisinde katılan birkaç arkadaşımızın kendi istekleriyle ayrılma kararı vermiş olmalarını saygıyla karşılıyoruz. Cumhuriyet’te birkaç kişinin istifasını, sanki kriz varmış gibi sunmak ve bundan bir yarar elde etmek isteyenler, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da avuçlarını yalayacaktır. Maksatlı dedikodu ve yalanlara fırsat vermemek amacıyla bu açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür. Saygıyla duyurulur.”

Dündar: Bir süre izin kullanacağım

Can Dündar ise sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Yorucu bir maratonun ardından bir süre izin kullanacağım. Sonra? Mücadele kaldığı yerden devam edecek. Dostlar üzülmesin. Düşman sevinmesin”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.