Cumhuriyetçilerin tek adayı Donald Trump

Cumhuriyetçilerin tek adayı Donald Trump

ABD’de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olmak için yarışan Ohio valisi John Kasich de yarıştan çekilme kararı almasıyla Donald Trump tek aday olarak kaldı.

ABD’de 8 Kasım’da yapılacak başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olmak için yarışan Ohio valisi John Kasich de yarıştan çekilme kararı aldı.

Cumhuriyetçi aday adaylarından Teksas senatörü Ted Cruz’un dün Indiana eyaletindeki ön seçimlerden sonra yarışı bıraktığınıaçıklamasının ardından bugün de partinin diğer aday adayı Kasich adaylıktan çekildi.

Indiana’daki seçimlerde partililerin sadece yüzde 8’inden destek bulan Kasich, sonuna kadar yarışı bırakmayacağını açıklamıştı.

Kasich’in de yarıştan ayrılmasıyla Cumhuriyetçi Parti’de başkan aday adayı olarak yalnızca tartışmalı isim Donald Trump kaldı.

California’da kesinleşebilir

Cumhuriyetçi Parti’nin adayının kim olacağı temmuzda yapılacak parti kongresinde resmileşecek. Ancak kongreden yaklaşık bir ay önce en çok delege sayısına sahip California eyaletindeki ön seçimle Trump’ın adaylığının kesinleşebileceği belirtiliyor.

Trump’ın adaylığı elde edebilmek için bin 237 Cumhuriyetçi delegeye ihtiyacı var.

Şu ana kadar toplamda 1007 delegeye ulaşmış olan Trump’ın başka rakibi olmadığı için partinin adaylığını kazanmasında bir sorun yaşamayacağı düşünülüyor.

Ohio valisi John Kasich yarışta sadece kendi seçim bölgesini kazanmıştı.

Demokrat Parti’de Clinton önde

Demokrat Parti cephesindeyse Vermont Senatörü Bernie Sanders Indiana önseçimlerini kazandı, ancak hala diğer aday, Eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’la arasında kapanması zor bir fark bulunuyor.

Demokrat Parti’nin önseçimlerinde tarihe geçecek beklenmedik bir değişim olmazsa ABD başkanlık yarışı Trump ile Clinton arasında geçecek gibi gözüküyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.