Cumhurbaşkanlığı oy pusulasının detayları belli oldu

Cumhurbaşkanlığı oy pusulasının detayları belli oldu

24 Haziran seçiminde iki oy pusulası olacak. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı oy pusulasının nasıl olacağını anlattı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, seçimde ilk kez kullanılacak oy pusulalarına ilişkin detayları anlattı. Seçimde, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği için iki ayrı oy pusulasının olacağını belirten Elitaş, “İttifak, milletvekili pusulasında yer alacak. Cumhurbaşkanlığı pusulasında adayın ismi, resmi ve mühür yeri olacak. İttifak adı yer almayacak” dedi.

Habertürk TV’de erken seçimle ilgili soruları yanıtlayan Elitaş, seçime ilişkin şunları söyledi:

ADAYLIK ŞARTLARI BELLİ: Cumhurbaşkanlığına aday olmak için şartlar belli. Ya 100 bin imza toplayacaksınız ya da 20 milletvekilinin imzası ile aday gösterileceksiniz. Cumhurbaşkanlığı pusulasında adayın ismi, resmi ve mühür yeri olacak. İttifak adı yer almayacak.

ADAY ÇIKARAMAZLAR: 100 bin imzayı kim toplarsa aday olabilir. MHP’nin adayı Erdoğan’dır. HSP başka bir aday çıkarma hakkına sahiptir. Geri kalan 96 parti bir araya gelse yüzde 5 yapmadığına göre aday çıkaramaz, ancak 100 bin imza ile çıkarır.

KILIÇDAROĞLU ADAY OLACAKTIR: Malum parti milletvekilliği seçimlerine bir partinin gölgesi altında girebilir ancak 100 bin imza toplayarak cumhurbaşkanı adayı çıkarabilir. CHP’nin adayı Kılıçdaroğlu olmalıdır. Merdivene ters binmez ise aday olacaktır. Siyaset cesaret işidir. Bahçeli, Türkiye’nin bekası için Erdoğan liderliğindeki yeni yönetim sistemini destekleyen bir milli duruş gösterdi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.