HESOB Başkanı Muharrem Tekin Hakkari'deki İŞKUR duyurusu hakkında konuştu: İşçi alımı çok adaletsizce yapılıyor

HESOB Başkanı Muharrem Tekin Hakkari'deki İŞKUR duyurusu hakkında konuştu: İşçi alımı çok adaletsizce yapılıyor

Hakkari Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hakkari mitinginde yaptığı İŞKUR duyurusu üzerine açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Mart Cuma günü partisinin Hakkari mitinginde il genelinde 2 bin kişilik alım yapılacağını duyurmuştu.

Hakkari Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı duyuru sonrası açıklamalarda bulundu. Tekin, 2000 işçinin il ve ilçelerine dağılımı üzerine konuştu.

"Hakkari için 1400 kontenjan ayrılmış"

Cumhurbaşkanının yaptığı açıklama sonrası duyumlar aldıklarını belirten Tekin, "İşçi dağılımları hakkında duyumlar alıyoruz. Hakkari için 1400 kontenjan ayrılmış durumda geri kalanlar ise ilçelerine dağıtılmış.” dedi.

"İşçi alımının il ve ilçelerine dağılımı çok adaletsizce yapılıyor"

Dağılımın kentin bulunduğu duruma göre belirlenmesi gerektiğine değinen Tekin, “2000 işçi alımının il ve ilçelerine dağılımı çok adaletsizce yapılıyor. Nüfus yoğunluğuna bağlı işsizlik ilçelerde çok artmış durumda. İşsizlik konusunda atılan her adımın o şehrin dinamiklerine bağlı olarak bir düzen içersinde atılmalı hakkaniyetli bir şekilde dağılımın sağlanması gerek. Ama duyduğumuz idda doğrultusunda dağılım buna göre yapılmıyor, Hakkari'ye 4/3, de bir ilçelerine ise: 4/1 oranında bir oran ayrılmış oluyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil” diye kaydetti.

"Gerekli olan her yola başvuracağız"

Duyumların gerçekleşmesi halinde gerekli her adımı atacaklarını vurgulayan Tekin, son olarak şunları aktardı, “Şimdilik bu işçi alımı kararının ne zaman uygulanacağını bilmiyoruz. Çünkü verilmiş net bir tarih yok. Ama aldığımız duyumlara göre olacaksa yani Hakkari'ye 1400 geri kalan 600 kişilik kontenjan ise ilçelerine dağıtılırsa, böyle bir durum karşısında gerekli olan her yola başvuracağız. Gerek Valiye gerekse siyasetçilere baskı yapacağız. Yani bu konuda her adımı atacağımızı belirtmek isteriz."

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum