'Cumhurbaşkanına hakaret'ten dava, yurttan atılma sebebi

'Cumhurbaşkanına hakaret'ten dava, yurttan atılma sebebi

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı hizmet veren yükseköğrenim öğrenci yurtları ile ilgili yönetmelikte değişikliğe gidildi. Buna göre, “Cumhurbaşkanına hakaret” gibi suçlardan hakkında dava açılmış öğrenciler yurtlarda kalamayacak.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı hizmet veren yükseköğrenim öğrenci yurtları ile ilgili yönetmelikte değişikliğe gidildi.

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurt İdare ve İşletme Yönetmeliği” dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Milliyet’ten Ayşegül Kahvecioğlu’nun haberine göre, yeni yapılan düzenlemeyle cezası ertelenmiş bile olsa, Terörle Mücadele Kanunu ile Türk Ceza Kanunu’nda (TCK) yer alan “Kamu barışına karşı işlenen suçlar” ve “Millete ve devlete karşı işlenen suçlar”dan hüküm giyen ya da bu suçlardan hakkında dava açılmış öğrenciler, devlet yurtlarına alınmayacak.

Yine “Cumhurbaşkanına hakaret”, “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama”, “suçu ve suçluyu övme” gibi suçlardan hakkında dava açılmış öğrenciler de yurtlarda kalamayacak. Yapılan düzenlemeye göre “Devlet büyüklerine karşı hakaret” gerekçesiyle öğrenciler yurtlardan süresiz çıkarılabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.