Cumhurbaşkanı: Yozgatlı olduğuna bakmayın Bekir Bey Kürttür

Cumhurbaşkanı: Yozgatlı olduğuna bakmayın Bekir Bey Kürttür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Devlet ve parti yönetimimizde de Kürt kardeşlerim var. Az önce konuşan Bekir Bey (Bozdağ), hükümet sözcüsü, Kürttür. Yozgatlı diye değil sanmayın Kürttür.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Yaz Kampı için düzenlenen kapanış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kürtlük ya da Türklük ile üstünlük sağlanamayacağını söyledi.

Erdoğan, “Kürtlerin haklarını savunduklarını söyleyenler 7 Haziran’da biraz başarı görünce halkı sokaklara döktü, 53 Kürt kardeşimin ölümüne neden oldu” dedi.

Erdoğan, “Devlet ve parti yönetimimizde de Kürt kardeşlerim var. Az önce konuşan Bekir Bey (Bozdağ), hükümet sözcüsü, Kürttür. Yozgatlı diye değil sanmayın Kürttür. Mehmet Şimşek bakanımız Kürttür. Eski bakanımız Mehdi Bey Kürttür” dedi. Cumhurbaşkanı önemli olan “Kürtlük Türklük değil” dedi. Erdoğan ayrıca terörle mücadele konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın uyarılarına rağmen geç kaldığını söyledi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.