Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Başika saldırısı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Başika saldırısı açıklaması

Başika Kampı’na yönelik saldırıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yaşanan olayın, “Türkiye’nin bölgeye ek asker göndermekteki haklılığını gösterdiğini” söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye askerlerinin bulunduğu Başika Kampı’na yönelik IŞİD saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, gazetecilerin IŞİD saldırısı ile ilgili sorusuna, “Sanıyorum bunlardan 18 kadarı etkisiz hale getirilmiş. Herhangi bir yaralı arkadaşlarımız da söz konusu değil. Böyle bir şey şu anda yok,” yanıtını verdi.

Yaşanan durumun, “Başika kampıyla ilgili atılan adımın ne kadar isabetli bir karar olduğunu ortaya koyduğunu,” ifade eden Erdoğan, “Şu anda da silahlı kuvvetlerimizin oradaki üste bulunması ve o eğitimi veren subaylarımızın bu tür sızma harekatı veya saldırı, bu tür şeyler karşısında da her an her şeye hazırlıklı olduğu da ortada,” diye konuştu ve şöyle devam etti:

“Zaten daha önce de ifade ettiğim gibi buraya giden güçlerimiz, bir yerde bu eğitimi veren özellikle subaylarımıza, görevlilerimize, onlara koruma amacıyla gitmiş olan ekiplerdir. Onlar da gereğini gerektiği zamanda yapıyor, yapacaktır”

Reuters, Türkiye askeri kaynaklarına dayandırdığı haberinde IŞİD’in dün gece Başika kampına saldırı düzenlediğini, IŞİD’lilerden 17’sinin öldürüldüğünü duyurmuştu.

Eski Musul valisi ve Gönüllü Askerler adlı milis grubunun lideri Esil Nuceyfi ise IŞİD’in Başika kampına saldırdığı yönündeki haberin gerçeği yansıtmadığını söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.