Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel'le görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel'le görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel'le görüştü. Merkel'in, mülteciler konusunda Türkiye'ye verilecek AB yardımlarının hızlandırılması için çalışacağını söylediği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bu akşam telefonda görüştü.

DHA’nın Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre, görüşmede ikili ilişkiler, Suriye ve bölgesel gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; Türkiye, Rusya ve İran’ın katılımıyla 22 Kasım’de gerçekleştirdiği zirve hakkında Merkel’e bilgi verdiği belirtildi.

Görüşmede Merkel, Suriyeli mültecilerle ilgili olarak Türkiye’ye taahhüt edilen AB yardımlarının ulaştırılmasının hızlandırılması için çalışacağını söyledi. Erdoğan ve Merkel’in, PKK’ye karşı mücadelede işbirliğinin önemini işaret ettikleri ifade edildi. Almanya’da hükümeti kurma çalışmalarının tamamlanmasının ardından, üst düzey ikili temasların hızlandırılması konusunda mutabık kaldıkları kaydedildi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.