Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir terör örgütünün ihaneti cezasız kalmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir terör örgütünün ihaneti cezasız kalmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen iftar yemeğinden sonra konuşma yaptı. Erdoğan, "Bundan sonra adı ve söylemi ne olursa olsun hiç bir terör örgütünün ülkemize yaptığı ihanet cezasız kalmayacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın organize ettiği “Şehit Yakınları ve Gaziler İftarı”na katıldı.

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen iftar yemeğinin ardından konuşma yapan Erdoğan, “Türk milleti tarihinin her döneminde inancı, vatanı, bağımsızlığı, bayrağı, ezanı gibi mukaddes bildiği değerler adına canı pahasına mücadele vermekten çekinmemiş, aziz bir millettir. Dünyada 34 farklı ülkede 78 ayrı şehitliği olan bir başka millet yoktur” dedi.

‘ÖZGÜRLÜĞÜMÜZE YÖNELİK SALDIRILARA KARŞI MÜCADELE EDİYORUZ’

Saldırılara karşı bugün de aynı kararlılıkla mücadele edildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Milletimizin 15 Temmuz gecesi aynı niyetle harekete geçenlerin heveslerini bir kez daha kursaklarında bırakmıştır. 33 yıldır kesintisiz süren bölücü terör örgütleriyle mücadelede gösterilen kahramanlıkla yine bunların heveslerini kursaklarında bırakılmıştır. Suriye’de yürüttüğümüz Fırat Kalkanı harekatıyla birlikte, Irak’ta yürüttüğümüz operasyonları bu kapsamda sayabiliriz. Bu operasyonlar özgürlüğümüze ve geleceğimize yönelik saldırılar karşısında mücadelemizin sınırlarının  nerelere kadar uzanabileceğini herkese göstermiştir.”

‘DARBELERİN TEKERRÜRÜNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ’

27 Mayıs darbesinin 57’nci yıl dönümü olduğunu kaydeden Erdoğan, “Türkiye’nin darbeler dönemini artık bir daha açılmamak üzere kapattığını sandığımız bir dönemde yaşadığımız 15 Temmuz felaketi milletimizin yüreğinde ve hafızasında derin izler bırakmıştır. Biz 15 Temmuz’dan ders alacağız ve bir daha tekerrürüne izin vermeyeceğiz. Sadece 15 Temmuz’un değil, 12 Eylül’ün, 28 Şubat’ın, 12 Mart’ın, 27 Mayıs’ın tekerrürüne de müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

‘HİÇBİR İHANET CEZASIZ KALMAYACAK’

“Bundan sonra adı ve söylemi ne olursa olsun hiç bir terör örgütünün ülkemize yaptığı ihanet cezasız kalmayacaktır” diyen Erdoğan, “Dünyanın en modern savaş araçları karşısındaki en etkili gücün hala iman dolu yürekler olduğunu gösteren milletimin her bir mensubuna buradan bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.