Cumhurbaşkanı Erdoğan: Harp Okullarından yerli ve milli bir yapıyı hakim kıldık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Harp Okullarından yerli ve milli bir yapıyı hakim kıldık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde konuştu. Erdoğan "Önümüzdeki yıl harp okullarına başvuruların katlanacağını düşünüyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Komutanlığı’nda muvazzaf subay adaylarının mezuniyet töreninde konuştu.

Erdoğan, ”Hiçbir ideolojinin, hiçbir kesimin, hiçbir marjinal zihniyetin okullarımızı ele geçirmesine imkan vermeyecek, tamamen yerli, tamamen milli bir yapıyı buralara hakim kıldığımıza inanıyorum. ” dedi.

Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Türk ordusunun 365 gün kesintisiz operasyon yapabileceğini söylerken “Böyle güçlü bir ordumuz olmasaydı bizi bu coğrafyada bir gün yaşatmazlardı” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle;

BAŞVURULARIN ARTACAĞINA İNANIYORUM: Diğer harp okulları gibi Kara Harp Okulumuz da milletimizin evlatlarının tamamına kapıları açık olacak şekilde öğrenci kabulü yapıyor. Hiçbir ideolojinin, hiçbir kesimin, hiçbir marjinal zihniyetin okullarımızı ele geçirmesine imkan vermeyecek, tamamen yerli, tamamen milli bir yapıyı buralara hakim kıldığımıza inanıyorum. Türkiye’nin artık kaybedecek ne zamanı ne insanı vardır. Tarih kitaplarını incelediğimizde Türk milleti için asker millet tanımının yapıldığını görürüz. Bizim öne çıktığımız alan askerliktir savaştır yürekle bilekle yapılan mücadeledir.

OKULLARIMIZIN ESKİ SİSTEME DÖNMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR: Bunun için üniversite mezunları arasından alınan öğrencilerimize 4 yılda verilen askeri eğitimin daha fazlası 1 yıl içinde verilerek hepsi de vazifeye hazır hale getirilmişlerdir. Müfredat içinde askeri derslerin oranı yüzde 18’den yüzde 60 üzerine çıkartılmış, diğer derslerin oranı yüzde 40 düzeyine çekilmiştir. Ayrıca eğitim öğretim seviyesi bir yıl artırılarak güçlü bir yabancı dil altyapısı oluşturulmuştur. Aslında yıllar önce yapılması gereken reformları da kısa sürede hayata geçirmiş olduk. Bu okullarımızın eski sisteme dönmesi kesinlikle söz konusu değildir.
Önümüzdeki yıl harp okullarına yapılan müracaat sayısının katılarak artacağına inanıyorum.

BU ORDU ‘FETÖ’CÜLERİN ORDUSU DEĞİLDİR: Bu ordu darbecilerin, cuntacıların, vesayetçilerin ordusu değildir. Bu ordu FETÖ’cülerin ordusu hiç değildir. Bu ordu sadece ve sadece Türkiye’nin ordusudur, Türk milletinin ordusudur. Bizim ordumuz, subayımız, askerimiz daima başı dik bir şekilde görevinin başında olacaktır. Ülke ve millet olarak öyle bir dönemden geçiyoruz ki ordumuza gücüne her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Türkiye kendi sınırlarını içinde tarihinin en büyük terörle mücadele operasyonlarını yürütüyor.
Suriye’de çok önemli operasyonlar gerçekleştiriyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.