Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devleti sıfırdan kuracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devleti sıfırdan kuracağız

Katar merkezli El Cezire televizyonuna konuk olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yaşanan darbe girişiminden sonra "Devleti sıfırdan kuracağız" diye konuştu.

Ordudaki temizliğin 30 Ağustos'ta kadar tamamlanacağını belirten Erdoğan Gülen Cemaati'yle ilgili de "Onlar sapık bir gruptur. Onlar bir terör grubu, onlarla stratejik bir şekilde mücadele edilecek" ifadesini kullandı.

Erdoğan, Gülen örgütünün 15 Temmuz darbe girişimini 3 yıl öncesinden planladığını belirterek "Ben 2010’dan beri bu örgütle mücadeleye başlamıştım. Sadece Türkiye’yi değil Afrika’da da birçok ülkeyi ele geçirmek istiyorlar. Bir dini cemaat olduklarını söyleyenler var. Onlar sapık bir gruptur. Onlar bir terör grubu, onlarla stratejik bir şekilde mücadele edilecek" dedi.

Cuntacıların, Yüksek Askeri Şura'da terfi ettirilmeyeceklerini anladıkları anda harekete geçtiğini belirten Erdoğan, "Kahraman halkım onlara izin vermedi" diye konuştu.

Gülen'in geçmişte Turgut Özal, Süleyman Demirel ve Bülent Ecevit ile iyi ilişkileri olduğunu belirten Erdoğan, dershanelerin kapatılması sürecini hatırlatarak, “Dershaneleri kapattık bu onların en güçlü kaleleriydi. Kapattığımız zaman gözleri döndü. ABD’da kiralık okulları var. ABD’de de işleri engellenirse yine gözleri dönecek” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.